Een zorgverzekering voor jongeren is dat goedkoper in 2021?

Zorgverzekering 18 jaar?

Iedereen die 18 wordt, is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Tot deze leeftijd is alles nog gratis. En ja, het is waar dat jongeren die zo’n jongerenzorgverzekering afsluiten korting krijgen. De jeugd mankeert, in verhouding tot een ouder, toch minder snel iets. Vandaar dit voordeel. Een zorgverzekeraar is verplicht jou een basisverzekering aan te bieden. Zij kunnen wel een aanvullende verzekering weigeren!

Ik heb een aantal verzekeraars bekeken en zie ongeveer een verschil van 10 tot 15 euro tussen de verschillende aanbieders. Toch leuk en mooi meegenomen. Het eigen risico is ook in 2021 €385,-. Nu heb je de mogelijkheid om voor een eigen risico van €885,-  te kiezen, waardoor er minder maandpremie berekend wordt. Jijzelf kunt bepalen voor welk risico je wilt gaan.

Voorbeeld zorgverzekeraar in 2021 voor jongeren

Ik heb even de goedkoopste verzekeraar er bij gepakt “Het Zilveren Kruis voor 2021“. (Deze aanbieding geldt alleen voor 18 jarigen). Voor een basispremie bieden zij, met de laagste eigen risico €385,-, een maandbedrag van €109.25 aan en bij het hoogste eigen risico van €885,- wordt dat €87.25. Een verschil van €22,-. Per jaar is dat €264,- Toch een behoorlijke besparing, mits je dat jaar niets overkomt!

Dus als je naar het ziekenhuis moet voor een MRI-scan of een ander groot onderzoek, dan moet je in één klap je eigen risico van €885,- dokken. Binnen 2 jaar, zonder ongemakken, verdien je €528,-. Zo niet, dan kost het plusminus €236,- per jaar, per groot ongeval. Persoonlijk zou ik voor de laagste eigen risico kiezen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Voor de mensen die dit wel willen riskeren kan ik zeggen, dat je te allen tijde bijvoorbeeld na een jaar dit weer kunt omzetten.

Aanvullende zorgverzekering voor jongeren

Welke aanvullende verzekeringen zijn belangrijk om bij je basisverzekering toe te voegen. Wat is voor jóu belangrijk? Een tandartsverzekering, fysiotherapie, bril, alternatieve geneeswijzen of een tattoo verwijderen, je kunt het zo gek niet bedenken. Kijk dus even goed naar de opties die geboden worden. Wanneer de ene zorgverzekeraar jou 12 behandelingen fysio biedt per jaar en een ander slechts 9 voor dezelfde premie, dan is de keus makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is goed te vergelijken.

Er zijn meestal 3 vormen bijvoorbeeld een Basis-, Midden,- en een Optimaal pakket. Elke verzekeraar heeft hier een andere benaming voor. Ook hier zie je verschillen in de zin van uitbetaling tot 70% en voor een wat duurdere tot 100% op bepaalde aanvullende verzekeringen. Ieder individu heeft andere behoeftes. Ben je vaak ziek of moet je vaak naar het ziekenhuis, dan is een optimaal pakket geen overbodige luxe.

Grootste fout van overstappen zorgverzekering

De grootste fout die vaak gemaakt wordt bij het overstappen van jouw zorgverzekering, is dat men zich blind staart op een bepaalde korting die geboden wordt. Stel dat je bij de ene zorgverzekeraar 10% en bij weer een ander 15% in mindering wordt gebracht op je basisverzekering, houdt dit dan in dat je bij die laatste beter uit bent?

Nee dus! Waar is die korting op gebaseerd en kijk eerst wat de hoogte van de  basisverzekeringspremie is bij de desbetreffende verzekeraar. Voor meer informatie kijk dan vrijblijvend op Zorgverzekering moet je overstappen of niet.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.