Beste uitvaartverzekering vergelijken en ook direct afsluiten?

 

Bent u van plan om online een uitvaartverzekering af te sluiten, en benieuwd waar u dit het beste kunt doen? Of wilt u gewoon informatie inwinnen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Volgens een onderzoek van WUA! Web Performance, moet u bij Monuta zijn. Hun website kwam uit het onderzoek naar voren als de beste uitvaartverzekering van Nederland in 2020.

Waarom een uitvaartverzekering?

Uw uitvaart is misschien niet iets waar u graag over nadenkt. Maar toch is het belangrijk om dat wel te doen. Want een uitvaart is natuurlijk iets dat u van tevoren geregeld moet hebben. Het is dan ook goed om al vroeg te beginnen met het inwinnen van informatie over uitvaartverzekeringen. Maar waarom is zo’n verzekering  eigenlijk belangrijk?

De meeste mensen sluiten een uitvaartverzekering af om te voorkomen dat hun nabestaanden de hoge kosten van de uitvaart zelf moeten betalen. Hiervoor hoeft natuurlijk niet altijd een verzekering worden afgesloten, maar veel mensen hebben behoefte aan de zekerheid die zo’n verzekering ze biedt. Zo hoeft u zich er geen zorgen meer om te maken. Goedkoopste uitvaartpremie vanaf circa 6 euro per maand volgens Peter Verhoeven van Zorgvergelijker.

Wat maakt Monuta de beste?

Het onderzoek van WUA! Web Performance is gebaseerd op de ervaringen van een panel van 200 consumenten, die de opdracht kregen om zich te oriënteren op het afsluiten van een uitvaartverzekering. Het belangrijkste testmoment in dit onderzoek, was het uitrekenen van de premie. Uit het resultaat blijkt dat deze berekening bij Monuta het gemakkelijkst verloopt.

Ook bij het kiezen van hun favoriete site, kozen de meeste respondenten voor Monuta, waarmee deze site de overtuigende winnaar is.

Premie berekenen

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering, is het berekenen van de premie dus erg belangrijk. Uw premie is het bedrag dat u maandelijks aan de verzekering betaalt. Op de site van Monuta is het, zoals blijkt uit het onderzoek, erg eenvoudig om uw premie te berekenen. U hoeft alleen uw geboortedatum en eventueel die van uw partner en kind(eren) in te vullen, en uw maandelijks premie wordt voor u berekend. Vervolgens kunt u ook zelf kiezen voor welk bedrag u zich wilt verzekeren. Dit hangt af van uw eigen wensen. Als u een simpele uitvaart wilt, kunt u ook een lagere verzekering kiezen. Maar als u juist waarde hecht aan een uitgebreidere uitvaart, zal u zich voor een hoger bedrag moeten verzekeren.

Kortom, als u gemakkelijk online een uitvaartverzekering af wilt sluiten, weet u waar u moet zijn.

 
Dit bericht is geplaatst in Uitvaartverzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.