Goedkoopste uitvaartverzekeringen door Zorgvergelijker

Zorgvergelijker doet meerdere keren per jaar onderzoek naar uitvaartverzekeringen. Hierbij wordt er gekeken naar de ontwikkelingen in premie over de afgelopen periode, en wat de onderlinge verschillen zijn.
Wat blijkt: de goedkoopste uitvaartpolis heb je als je op een jonge leeftijd start met afsluiten. De premie staat dan namelijk vast gedurende de rest van je leven. Mocht je op enig moment toch ervoor willen kiezen om de polis te stoppen, dan is dat geen probleem. Een reden om tussentijds te stoppen kan zijn dat het eigen vermogen flink gegroeid is, zodat uitvaartkosten zelf worden betaald.

Resultaten van het onderzoek

Peter Verhoeven heeft de polissen naast elkaar gezet, een aantal gegevens:

Beoordeling door klanten


Dela en Monuta hebben bij online beoordelingen met een 9,6 en 8,5 hoge tevredenheid cijfers. Yarden doet het ook goed, maar blijft flink achter met een 7,1. Het is begrijpelijk waardoor dit verschil is. Beoordelingen van Dela worden gedaan onder nabestaanden van een overledene. De ervaringen van Yarden zijn voornamelijk aan de voorkant, bij afsluiten en het betalen van de premie.

Verzekerd bedrag bepalen

Uitvaartverzekeraars hebben baat bij een hoge dekking. Hoe hoger het bedrag is dat je wilt verzekeren, des te meer premie er jaarlijks (of maandelijks) betaalt gaat worden. Ze zetten dan ook in om je voor circa € 8.000,- te verzekeren. Vaak is dit niet nodig, zeker niet voor de doelgroep welke specifiek de goedkoopste uitvaartverzekering zoekt. Het overzicht van de kosten zie je in de afbeelding hieronder.

Kosten overzicht bij begrafenis

Kinderen verzekeren?

Waar DELA het goedkoopste is, daarover hieronder meer, is dat duidelijk te verklaren. Yarden en Monuta kiezen ervoor dat eventuele kinderen tot 18 jaar altijd meeverzekerd zijn. Bij DELA is dit niet zo, daarvoor dien je een aparte polis af te sluiten.

Wat is dan de goedkoopste uitvaartverzekering

Dat is voor een 18 jarige, met de minimale dekking welke bestaat uit diensten. Het premie bedrag is dan slecht € 4,60 per maand. Peter Verhoeven van Zorgvergelijker ziet dat gemiddeld genomen 30-ers, welke eenmaal gesetteld zijn, starten met de uitvaartverzekering. “Mannen doen dit bij 37 jaar, vrouwen wachten wat langer tot hun 40e levensjaar”.
Daarom kan je de goedkoopste uitvaartverzekering vergelijken voor 30 jarige. Met de getoonde TOP 5 zie je goed welke polis het meest voordelig is.

Aandachtspunten

Tot slot nog wat aandachtspunten voordat je gaat afsluiten.Wil je enkel diensten, of ook een vrij besteedbaar bedrag. Heb je nu of verwacht in de toekomst kinderen, ben je er dan bewust van dat ze automatisch gratis verzekerd zijn tot 18 jaar. Daardoor kan het toch zijn dat je niet voor de goedkoopste gaat. De looptijd van de premiebetaling. Dat wisselt, soms is dat tot 85 jaar, anderen hebben de verplichting dat dit letterlijk levenslang is. Laat je dus niet volledig verleiden door een lage premie, maar maak echt een goede vergelijking en baseer dit op de diensten en de financiële dekking welke je nodig verwacht te hebben. Verhogen kan overigens achteraf altijd.