Verzwaarde deken wordt niet altijd vergoedt door zorgverzekeraar

Slaap is voor iedereen super belangrijk. Wanneer je voor langere tijd minder goed slaapt, ga je daar last van krijgen. Je hebt minder focus, je bent sneller afgeleid, je bent sneller geïrriteerd en je bent voor je omgeving een minder leuk persoon. Dat is zowel voor jezelf als voor anderen niet leuk. Een oplossing kan dan een verzwaringsdeken zijn.

Zo’n verzwaarde deken zorgt voor een veilig gevoel, omdat het deken verzwaard is en hierdoor een diepe druk geeft op het lichaam. Het lichaam gaat hierdoor ontspannen waardoor je makkelijker in slaap komt. Ook mensen met ADHD, het asperger-syndroom of het syndroom van Down, hebben veel profijt van een verzwaarde deken. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deels of volledig zo’n verzwaarde deken. In dit artikel geven wij meer informatie over de zorgvergoeding voor een verzwaarde deken.

Verzwaringsdeken kopen

Wanneer je veel moeite hebt om in slaap te komen en dat ook al voor langere tijd duurt zonder dat daar echt een oorzaak voor is, dan is een verzwaarde deken een oplossing. Door de druk op het lichaam, kom je meer tot ontspanning waardoor je makkelijk in slaap komt en heb je meer energie overdags.

Een verzwaarde deken wordt niet altijd vergoedt door zorgverzekeraar, dus het is goed om van te voren hier goed naar te kijken. De kosten voor een verzwaringsdeken kan je dus ook zelf moeten gaan betalen. Echter veranderen de regels en voorwaarden continu. Hierdoor kan het zomaar zijn dat voor het afsluiten van de zorgverzekering voor het nieuwe jaar het wel wordt vergoed. Het is daarom van belang om te blijven vergelijken tussen de verschillende zorgverzekeraars.

Als het toch blijkt dat een verzwaringsdeken niet wordt vergoed en je daardoor de kosten zelf moet betalen, dan is het goed om naar de prijs te kijken. Echter geldt hier wel, hoe goedkoper de deken hoe minder goed de gebruikte materialen zijn. Zodoende kunnen bepaalde goedkopere verzwaringsdekens niet goed ventileren, waardoor je heel erg gaat zweten. Je kunt er daardoor beter voor kiezen om een wat duurdere verzwaarde deken te kopen.