Overlijdensrisicoverzekering berekenen ook in 2021

Een overlijdensrisicoverzekering berekenen is eigenlijk heel eenvoudig. ORV staat voor overlijdensrisicoverzekering en om dit lange woord te ontlopen, wordt dus in de volksmond ORV gebruikt. Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die men afsluit voor een nabestaande. Om bijvoorbeeld gedeeltelijk of uw volledige hypotheek af te lossen. Ook kan het zijn dat u na overlijden van uw partner wilt stoppen met werken, om voor uw kinderen te zorgen.

Als men een overlijdensrisicoverzekering afsluit om een uitvaart te bekostigen, dan noemen we dat een uitvaartverzekering. Je bepaalt zelf voor wat voor bedrag je je wilt verzekeren en dit hangt natuurlijk van uw persoonlijke situatie af en van de verzekeraar. Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal voor een tijdelijke periode aangegaan, maar kan ook bijvoorbeeld voor de duur van 10 tot 30 jaar. Een uitvaartverzekering is vaak levenslang en daarom is de premie bij een levenslange verzekering hoger dan bij een tijdelijke. 

Voordelen Overlijdensrisicoverzekering berekenen

  • Mogelijk uw partner mee te verzekeren
  • Online overzicht van uw verzekeringen
  • Korting voor niet rokers
  • Duur zelf bepalen


Overlijdensrisicoverzekering premie berekenen

Premie berekenen voor een ORV in 2021 is heel simpel. U krijgt een aantal vragen.

Wat voor bedrag wilt u uitgekeerd krijgen.

Wat is de looptijd.

Wilt u uw premie betalen per maand of kwartaal.

Wat is uw geslacht.

Rookt u.

Wilt u uw partner meeverzekeren.

Druk hierna op de knop berekenen. Om u een overzicht te geven wat men ongeveer betaald, staan hieronder een aantal verzekeraars die met dezelfde voorwaarden zijn vergeleken. Yarden en Monuta zijn een aantal voorbeelden.

Er is een onderzoek gestart van een panel van 200 consumenten Zij kregen de opdracht om zich te oriënteren op het afsluiten van een uitvaartverzekering. Uit het resultaat blijkt dat deze berekening bij Monuta het gemakkelijkst verloopt. Meer over Monuta.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Overlijdensverzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.