Tattoo verwijderen, kosten voor de zorgverzekeraar toch?

Tattoo verwijderen zorgverzekering

Heb je in het verleden een tattoo laten zetten en vind je dat achteraf toch geen goede beslissing? Dan wil je je tattoo laten verwijderen. Dat is heel goed mogelijk door het weg te laseren. Vaak heeft het een paar behandelingen nodig voordat een tattoo vervaagd of zelfs volledig is verdwenen.

De kosten voor het verwijderen van een tattoo, door middel van een laserbehandeling, kost enkele honderden euro’s. In dit artikel geven wij meer informatie over de (mogelijke) vergoeding die je kunt krijgen vanuit je zorgverzekeraar.

De vergoeding voor het weghalen van een tattoo

Er zijn verschillende verzekeraars die een deel of het volledige bedrag vergoeden. Een van de verzekeraars is de zorgverzekering van het Zilveren Kruis (Zilveren kruis Achmea). In het standaardpakket worden de kosten niet vergoed. Deze kosten worden vergoed bij het zogenaamde aanvullende 3-sterren of 4-sterren pakket.

Wanneer je dit aanvullende pakket neemt, betaal je enkele tientjes per maand meer (dit verschilt per jaar omdat de voorwaarden elk jaar worden aangepast). In de afgelopen jaren wordt in dit pakket 100% van de kosten vergoed – oftewel je hoeft geen extra kosten te betalen naast je eigen risico.

Hoe werkt het weglaseren van een tattoo?

Als je een tattoo laat weglaseren doe je dit via een aangesloten partij van de zorgverzekeraar. Dit is een professioneel bedrijf met professionele apparatuur waarbij de tattoo verwijderd kan worden. Indien de tattoo wordt verwijderd, wordt dit ervaren als een branderig gevoel – of je te lang in de zon hebt gezeten en je huid verbrand is.

Na het laseren wordt de huid direct gekoeld om het herstelproces te stimuleren. Afhankelijk van het type tattoo (o.a. of er kleur is gebruikt) heb je tussen de 6 en 12 behandelingen nodig. De huid heeft ongeveer 8 tot 12 weken nodig om te herstellen. De kans op littekens is klein maar is er wel – maar dit houdt de meeste mensen niet tegen om een tattoo te willen verwijderen. Op wikipedia kun je hier alles over lezen.

Benieuwd wat de voorwaarden zijn voor jongeren tot 18 jaar?

Of keer terug naar alle verzekeringen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.