Hoe kies je een scooterverzekering die bij jou past?

Iedereen die in Nederland met een scooter of een bromfiets de weg op gaat, moet zorgen dat hij of zij een goede verzekering heeft afgesloten. Zonder verzekering ben je niet alleen strafbaar, je loopt ook nog eens heel grote risico’s. Het loont daarom altijd om een scooterverzekering voor jou af te sluiten. Wie echter gaat kijken wat de mogelijkheden zijn, kan door de bomen het bos niet meer zien. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende pakketten, sommige daarvan zijn verplicht en andere zijn juist optioneel. Om je letterlijk en figuurlijk op weg te helpen, leggen wij je graag uit hoe je de beste bromfietsverzekering kunt samenstellen.

De leeftijd van je voertuig is belangrijk

We gaven het al aan: iedereen die een scooter of bromfiets heeft, is verplicht deze te laten verzekeren. Wanneer je namelijk een andere verkeersdeelnemer schade toebrengt, dan kun je deze persoon schadevrij stellen. Bovendien voorkom jij dat jij jezelf in de schulden moet steken. De kosten van schade herstellen kunnen heel snel oplopen, dus een verzekering is altijd een goede investering. Je kunt kiezen uit drie soorten verzekeringen. Je moet hierbij niet kijken naar de premie die je per maand moet betalen, maar naar de leeftijd van je scooter of bromfiets. Op die manier kun je een pakket samenstellen waar je echt goed mee uit de voeten kunt. Weet je niet hoe oud je voertuig is? Dan kun je op de site van je verzekeringsmaatschappij een tool vinden waarmee je op basis van je kentekenplaat kunt achterhalen hoe oud jouw scooter is.

Drie opties

Is je scooter nieuw of hooguit twee jaar oud, dan kun je de all-risk verzekering nemen. Deze verzekering dekt alle vormen van schade die je kunt oplopen. Heb je een scooter van twee tot vier jaar oud, dan is de WA+ Beperkt Casco een goede keus. Deze verzekering dekt vele soorten schade, maar niet de schade die jij opgelopen hebt wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt. Accessoires worden echter wel gedekt dus je kunt met deze optie veel geld besparen. Tot slot is er de WA-verzekering voor voertuigen van vier jaar en ouder. Deze verzekering is voornamelijk bedoeld om schade die jij hebt toegebracht aan andere weggebruikers te vergoeden. Brengt iemand jou schade toe, dan kun jij diens verzekering aanspreken om jouw schade te laten herstellen. Je ziet het: een verzekering sluit je niet alleen voor jezelf af, maar ook voor anderen.

Heb je meer nodig?

Bij een scooterverzekering kun je meer kiezen dan alleen het verplichte deel. Je kunt ook extra verzekeringen toevoegen. Dat is niet verplicht, maar wel interessant. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pechhulp. Met pechhulp weet je zeker dat je nooit naar huis hoeft te lopen als je scooter ermee ophoudt. Je kunt namelijk even met je verzekeringsmaatschappij bellen die vervangend vervoer voor je zal regelen. Ook je scooter kan bij de monteur worden afgeleverd zodat die gelijk gerepareerd kan worden. Bekijk daarom de opties en stel zo je perfecte verzekering samen. Je regelt het eenvoudig op de site van je verzekeringsmaatschappij.