Expat ziektekostenverzekering in 2021

Ben je van plan om binnenkort naar het buitenland te verhuizen of ben je al woonachtig in het buitenland en wil je een goede zorgverzekering? Dan is het goed om je te verdiepen in de expat ziektekostenverzekering en te gaan vergelijken. Een internationale zorgverzekering of buitenlandpolis is van belang als je in het buitenland opgenomen wordt en zorg krijgt.

Wanneer je namelijk niet goed verzekerd bent, zul je zelf de kosten moeten betalen. Een operatie kost al gauw enkele duizenden tot tienduizenden euro’s wat niet iedereen heeft. In dit artikel geven wij je meer informatie over de expat zorgverzekering.

Een internationale zorgverzekering

Iedere inwoner in Nederland is verplicht een ziektekostenverzekering te hebben. Hiermee ben je in Nederland verzekerd als je bijvoorbeeld acute zorg nodig hebt. De meeste Nederlandse zorgverzekeringen zijn niet voldoende dekkend in het buitenland. Het is dan van belang om een internationale zorgverzekering af te gaan sluiten. Let hierbij goed op dat elk land zijn eigen zorg voorzieningen, wet- en regelgeving heeft. Zo kan het ook voorkomen dat in bepaalde landen geen expat ziektekostenverzekering nodig is – wij raden het niet aan om onverzekerd ergens te gaan wonen. 

Indien je je zorgverzekering voor het buitenland van te voren regelt, heeft dat vele voordelen. Zo heb je de tijd om je je te verdiepen en kom je er achter dat sommige Nederlandse verzekeraars een prima pakket hebben voor Nederlanders in het buitenland. Deze ziektekostenverzekering heeft vaak een internationale dekking waarbij ook de voorwaarden en vergoedingen volgens Nederlandse maatstaven is. De zorg in Nederland is vrij prijzig in vergelijking met andere landen. Dat betekent dus dat je in de meeste andere landen goed geholpen kan worden.

Het kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt in het buitenland en het ernaar uitziet dat je een lang ziekbed nodig hebt. Veel mensen kiezen er dan voor om terug te gaan naar Nederland om daar verder behandeld te worden. Het is dan goed om te weten dat na 120 dagen je verplicht bent om weer een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten.

Nog eens nalezen wat een expat precies inhoudt op wikipedia?

Of terugkeren naar het hoofdmenu verzekeringen.