Goedkoopste autoverzekering van Nederland en reviews in 2021

Wanneer ik in google intyp “goedkoopste autoverzekering van Nederland in 2021” zie ik op nummer 1 autoverzekering.nl staan. Dit is een vergelijkingssite en berekent voor jou de goedkoopste autoverzekering. Alleen je kenteken en wat persoonlijke gegevens invoeren en binnen 2 tellen zie je een rij met verzekeraars. Ik pak de eerste 4 vergelijkingssites even onder de loop en ga uit van mijn eigen kenteken en alleen een WA-verzekering. Ik heb een vw Beetle uit 1999. Bij elke site maak ik de vergelijking van 20 schadevrije jaren en een maximum tot 20.000 km per jaar.

1.autoverzekering.nl

Goedkoopste   :                             SNS 18,09

Duurste               :                             Aegon 51,61

2. pricewise.nl

Goedkoopste   :                              FBTO 19,59

Duurste               :                             Aegon 51,61

3. overstappen.nl

Goedkoopste   :                             SNS 18,09

Duurste               :                             Aegon 51,61

4. independer.nl

Goedkoopste   :                             FBTO 19,60

Duurste               :                             Aegon 51,61

Resumerend komt SNS dus als goedkoopste naar voren. Voor 18,95 heb je zelfs al een beperkt casco bij hun! Je kunt de reviews lezen van SNS verkregen door de consumentenbond.

Je zou zeggen dat Aegon betere recensies heeft omdat deze veel duurder is, maar lees de reviews van Aegon  verkregen door de consumentenbond.

Wat ik nog niet heb kunnen achterhalen is, waarom er zo’n groot verschil zit tussen de grootste en kleinste speler in de autoverzekeringswereld. Lees vrijblijvend meer over een autoverzekering afsluiten.

Dus wat heb je nodig om een vergelijking te maken?

  • Het aantal schadevrije jaren

Elk jaar dat je schadevrij rijdt, krijg je er een schadevrij jaar erbij. Hoe hoger het aantal schadevrije jaren, hoe lager jouw premiebetaling wordt.

  • Kenteken

Vul het kentekennummer in op de vergelijkingssite. Op deze manier kan men zien om wat voor merk auto het gaat en uit welk bouwjaar deze auto komt.

  • Aantal kilometers

Het aantal kilometers dat jij gemiddeld per jaar rijdt, is nodig om tot een bepaalde premiebedrag te komen. Hoe meer je onderweg bent, hoe hoger het risico.

  • Leeftijd

Vul je geboortedatum in. Logischerwijs betaal je als jongeling een hogere premie dan wanneer je al schadevrije jaren hebt opgebouwd. Tevens is het bewezen dat jongeren vaker een ongemak hebben in het verkeer. Vandaar dat jouw eerste autoverzekering het duurst is.

  • Postcode en huisnummer

Vul je postcode en huisnummer in. De straatnaam wordt dan automatisch hier aan toegevoegd aan het invulformulier.

  • Welke vorm van verzekeren

Wil je een WA, WA+ of een All-risk verzekering. Het is afhankelijk hoe oud je auto is, voor wat voor vorm je kiest. Dus wanneer jij een tweedehands auto koopt dan is het natuurlijk helemaal aan jou, waar je voorkeur naar uit gaat. Bij auto’s van 15 jaar en ouder is de dagwaarde heel laag, daarom dat men dan vaak kiest voor alleen een WA-verzekering.

Tot slot

Let goed op wanneer je je polis binnen krijgt hoeveel premie je betaald en helemaal wanneer het jaar voorbij is. Verzekeraars verdubbelen zomaar je maandbedrag! Stap dan gelijk over naar een andere verzekeraar. Er zijn zoals eerder is beschreven, voldoende instanties die een lager tarief vragen.

Wil je terug keren naar “informatie over alle verzekeringen”?

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.