Uitvaartverzekeringen: grote landelijke verschillen

Als het gaat om een uitvaartverzekering dan zien we grote verschillen tussen de landen. Bij onze zuiderburen heeft slechts 1 op de 7 een uitvaartverzekering afgesloten. Dat staat in schril contrast met Nederland: 75% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Bij de Britten en Spanjaarden ligt dit respectievelijk op 70 en 60%. Vergelijk Yarden eens met Monuta en doe uw voordeel.

Waarom sluiten mensen een uitvaartverzekering af?

Iedereen heeft zijn eigen overwegingen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Veel gehoorde argumenten zijn de volgende:

  • Men wil de nabestaanden niet opzadelen met de kosten van de uitvaart. Deze bedragen toch al snel € 6500, -.
  • Men wil de nabestaanden op gepaste manier afscheid laten nemen in een emotionele tijd. De uitvaartverzekering speelt hier op in. Uw nabestaanden hebben namelijk de mogelijkheid om een uitvaartverzorger in te schakelen.
  • Mensen willen de zekerheid dat hun uitvaart op een voordelige manier gefinancierd wordt. Bij een goede uitvaartverzekering betaalt u minder aan premie dan dat u terugkrijgt als u overlijdt.

Diversiteit aan uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende uitvaartverzekeraars. Deze hebben ieder hun eigen uitvaartverzekering met daarbij horende kenmerken. Het grootste verschil zit vaak in de manier van uitkeren. Bij de ene uitvaartverzekering gebeurd dit in natura, bij de andere in kapitaal. Naast verschillen in de manier van uitkeren zijn er ook verschillen terug te vinden op de volgende gebieden:

  • Meeverzekeren van kinderen: iedere verzekeraar geeft u de mogelijkheid om kinderen mee te verzekeren. Echter, sommige doen dit gratis, anderen geven korting en sommige doen geen van beide.
  • Premie-indexering: u wilt voorkomen dat u te weinig geld heeft op het moment van overlijden. U kunt dit afdekken door de premie jaarlijks te laten stijgen met een inflatiepercentage.

 

Samenvattend

Er bestaan grote verschillen tussen landen als het gaat om het afsluiten van een uitvaartverzekering. Waar Nederland koploper is, lopen onze zuiderburen flink achter. De redenen die hieraan ten grondslag liggen zijn niet duidelijk. Ook is er een grote diversiteit aan uitvaartverzekeringen. Dit geeft consumenten de mogelijkheid om uitvaartverzekeraars met elkaar te vergelijken.

Bron: Nieuwsblad

Dit bericht is geplaatst in Uitvaartverzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.