Hoe kies jij de ideale uitvaartverzekering?

De ideale uitvaartverzekering

Als je besluit een uitvaartverzekering af te sluiten dan, moet je verschillende keuzes maken. Veel mensen schuiven het afsluiten van deze verzekering dan ook nog even voor zich uit. Je wilt immers liever niet aan je uitvaartwensen denken, maar toch is het belangrijk om niet al te lang te wachten met het verzekeren van de kosten voor je uitvaart.

Wat zijn jouw wensen?

Om de juiste uitvaartverzekering af te sluiten, moet je ongeveer weten wat de kosten voor jouw uitvaart zullen zijn. Om de kosten globaal te kunnen berekenen zal je jouw uitvaartwensen op papier moeten zetten. Je zult moeten bepalen of je begraven of gecremeerd wilt worden. Wil je een eenvoudige of een uitgebreide uitvaart? Als je deze vragen voor jezelf kunt beantwoorden dan kun je berekenen wat de kosten voor jouw uitvaart zullen zijn.

Kosten gemiddelde uitvaart

Aan de hand van deze kosten weet je ook voor welk bedrag je de verzekering moet afsluiten. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig 8.000 euro. Je kunt er dus ook voor kiezen om je voor dit bedrag te verzekeren en mocht je in de loop der jaren bepaalde uitvaartwensen hebben dan is de verzekering altijd aan te passen.

Soort uitvaartverzekering

Nu je weet tegen welk bedrag je de verzekering gaat afsluiten kun je bepalen welk soort uitvaartverzekering het beste aansluit bij jouw wensen. Wil je dat alles voor jouw uitvaart helemaal geregeld wordt door de uitvaartverzekeraar en de uitvaartondernemer? Dan is de natura uitvaartverzekering de beste keuze voor jou. De nabestaanden hebben bijna niets te regelen en je begrafenis of crematie zal geheel naar wens worden verzorgd.

Kapitaal verzekering

Heb je liever een verzekering met een grote keuzevrijheid omtrent jouw uitvaart? Dan is de kapitaal uitvaartverzekering een beter alternatief. Bij een kapitaal uitvaartverzekering bouw je, door middel van het betalen van premie, een geldbedrag op. Dit geldbedrag zal bij overlijden worden uitgekeerd aan de nabestaanden die er de uitvaart mee kunnen verzorgen.

Het voordeel van de kapitaal verzekering is dat er veel vrijheid is bij het regelen van de uitvaart. Het nadeel is dat de nabestaanden veel moeten regelen in de emotionele periode net na een overlijden.

Vergelijken

Nu je weet wat jouw uitvaartwensen zijn en welk type verzekering daar het meeste bij past kan je de uitvaartverzekering gaan afsluiten. Voor je dit gaat doen is het belangrijk om de uitvaartverzekeringen te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je niet alleen op de premie van de verzekering, maar ook kom je er achter welke verzekering de voor jou beste voorwaarden heeft.

Zodra je alle stappen hebt doorlopen kan je de uitvaartverzekering afsluiten. Na het beantwoorden van enkele gezondheidsvragen zal jouw aanvraag beoordeeld worden door de uitvaartverzekeraar. Als je bent goedgekeurd dan zal je binnen enkele dagen de uitvaartpolis thuis gestuurd krijgen. Mocht je je nog bedenken dan heb je nog 14 dagen om jouw aanvraag kosteloos te annuleren.

Ondanks dat het afsluiten van de uitvaartverzekering geen leuke klus is, is het wel belangrijk om deze af te sluiten. Als je deze verzekering namelijk niet afsluit en je komt te overlijden dan zullen de nabestaanden met de kosten van jouw uitvaart achterblijven.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.