Dierenverzekering afsluiten bij Ohra of Hema

Een dierenverzekering afsluiten bij Ohra of Hema, kan u een hoop geld besparen. Wanneer er in het gezin een huisdier, ongeacht welk dier, is het bij een verzekeraar mogelijk om een dierenverzekering af te sluiten. De voorwaarden zijn echter wel verschillend, dus let hier op . In dit geval gaan we het hebben over een hond. De één keert wel uit bij sommige operaties en andere weer niet. Ikzelf heb een hond en twijfel nog steeds om een verzekering af te sluiten. Ten eerste zijn de premies vrij hoog. Tot wel €45 per maand! Oké nu dus waarom ik aarzel.

Wanneer je bij Ohra zit :

Het goedkoopste pakket € 31.13

De maximale vergoeding per jaar € 2500,-

Consult bij een dierenarts tot € 100,-

Aandoening aan heup en elleboog wordt niet vergoedt!

Oké dit is een feit. Als je je huisdier dus wilt verzekeren voor alle aandoeningen, dan betaald u € 44,21 per maand. Dit is omgerekend € 530,52 per jaar. Pfff dat is toch niet normaal. Wat mij tevens verbaast is dat het meest verkozen pakket, kosten € 34,26 per maand, niet een aandoening aan heup en/of elleboog van uw hond dekt!

Alle noodzakelijke operaties worden gecompenseerd, maar wanneer uw hond of kat aangereden wordt door een auto niet. Mooi OHRA wordt het dus in géén geval!

HEMA dierenverzekering

De Hema heeft ook een dierenverzekering. Even een stukje van hun site De liefde voor jouw dier is onvoorwaardelijk. Jouw hond of kat heeft recht op goede medische zorg, rasdier of niet. Daarom maakt HEMA geen onderscheid en weet je zeker dat medische kosten goed gedekt zijn met onze dierenverzekering”.

Wanneer je dit leest zou je zeggen dat elk rasdier verzekerd kan worden, maar nee dus. Ik voer geboortedatum in, tot dusver gaat het goed. Hierna vul ik, omdat ik een Cane Corso heb, dit rasdier in. Antwoord: Niet geldig! Dit ras kun je niet bij Hema verzekeren.

Dus Zij sluiten zelfs hondenrassen uit, omdat zij gevoeliger zijn voor aandoeningen.

Voorwaarden HEMA

Op nummer 10 staat in de voorwaarden het onderstaande:

10. Wij mogen altijd uw premie en voorwaarden veranderen. Wij mogen de premie of de voorwaarden bij de schadeverzekering altijd veranderen. Als wij dit doen, dan laten we u dat een maand van tevoren weten. Bent u het niet eens met onze verandering? Dan kunt u de schadeverzekering stoppen. Op de website kunt u in uw online polismap aangeven dat u de schadeverzekering of een onderdeel daarvan niet meer wilt. De schadeverzekering stopt dan op uw verzoek. Wij betalen u de rest van de premie terug. Hahaha belachelijk.

Sorry dit is om die reden ook geen optie. Ik zet elke maand €20,- op zij. Nee dit is niet veel, maar toch beter dan niets. Ik doe dit inmiddels bijna 2 jaar en zit zowat op € 500,-

Ook voor katten zijn weer bepaalde voorwaarden. Dit kunt u lezen in het artikel over katten/poesen.