Zorgverzekering moet je overstappen of niet

Jeetje, het jaar is al bijna weer voorbij en het is alweer mogelijk om over te stappen. Zal ik het nu doen, ondanks dat ik al heel lang bij dezelfde zorgverzekeraar zit? Wat kan ik verwachten. Heeft dit soms gevolgen voor bepaalde vergoedingen. De basispremie is bij enkelen wel lager, maar ben toch bang voor verandering. Alles voelt gewoon vertrouwd bij mijn eigen verzekeringsmaatschappij. Zomaar een paar vragen waar ik elke keer mee worstel.

Ik betaal een premie van €125,- basispremie bij De Friesland en dit wordt in 2021 €128,-. Valt mee dacht ik. Toch wanneer je er dan een beetje in verdiept, ontdek je dat bijvoorbeeld bij Bewuzt slechts €110,95 betaald, in het nieuwe jaar. €168,60 per jaar verschil! Het contrast is groot en je begrijpt wanneer jouw premie nog hoger is, dan die van mij, het verschil dan nog groter is. Het zou dan toch zeker de moeite waard zijn.

Voorwaarden overstappen zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars willen alleen schriftelijk benaderd worden, voor het stopzetten van jouw zorgverzekering. Dit kan tot 31 december en het beste is om hier na 12 November mee te beginnen, in verband met de verwerking hiervan.

Er is nog een uitloop tot 1 Februari, mits de melding van stopzetten voor het einde van het jaar heeft plaats gevonden. Je bent dan alsnog verzekerd vanaf 1 Januari. Voor de aanvullende verzekering mag een zorgverzekeraar je wel weigeren, dus vraag hier wel eerst naar. Waar was je voor verzekerd bij je oude verzekeraar? Zitten dezelfde voorwaarden ook bij mijn nieuwe assuradeur? Wordt alles vergoedt en wat is je eigen risico? Welke regels gelden er eigenlijk voor jongeren vanaf 18 jaar?

Toch overstappen van zorgverzekering

Wil je dan toch overstappen kijk dan eens rustig op deze pagina en zie welke verschillen er aan zitten te komen in 2021. Zoals je kunt zien zijn die gigantisch. Wil je hun mailen dan kan dat naar info@zorgwijzer.nl. Alleen vragen over zorgverzekeringen. Ik sla toch nog maar een keer over.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.