Kan ik een autoverzekering voor mijn kind afsluiten?

Als je jong bent droom je er natuurlijk van om zelf te kunnen rijden. Zelf kunnen rijden biedt een hoge mate van vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Nu is het alleen wel zo dat de verzekeringen niet zitten te wachten op jongeren die een iets te dure auto aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat er nog altijd veel mensen zijn die een autoverzekering van het kind op naam van de ouders zetten. Maar mag dit wel? En is het handig om dit te doen? Om hier antwoord op te krijgen is het handig om snel door te lezen. In dit artikel komt het namelijk allemaal voor je aan de orde!

Is het illegaal of mag het?

Een van de belangrijkste vragen die mensen hebben is of het is toegestaan of niet om een  nieuwe autoverzekering van het kind op naam van de ouders te zetten. Het antwoord op deze vraag is dat het niet is toegestaan, maar dat het in de praktijk wel mogelijk is. Dit heeft te maken met het feit dat je bij de verzekeraar vaak geen diepgaande controles krijgt ten aanzien van de persoon die de verzekering afsluit voor de auto. Dit maakt het dus in theorie mogelijk om een autoverzekering van het kind op naam van de ouders te zetten. Echter, wij raden je aan om het niet te doen nu het officieel niet mag. Het naleven van de regels is dan ook de meest verstandige keuze.

Niet verstandig – gebrek aan schadevrije jaren

Los van het feit dat het officieel niet mag is het ook gewoon niet handig om een autoverzekering van het kind op naam van de ouders te zetten. Dit komt met name door het feit dat het kind op deze wijze zelf geen schadevrije jaren opbouwt. Er is een reden dat de verzekeringspremie tot de leeftijd van 24 hoger ligt dan bij de andere mensen. Jongeren die nog pas net hun rijbewijs hebben zullen namelijk meer kans hebben op een ongeval. Het is daarom verstandig om altijd eerlijk te zijn tegen verzekeraars. Indien je niet eerlijk bent is het mogelijk dat de verzekeraar geen schadevergoeding uitkeert tijdens een ongeval. Daar komt bij dat het moreel discutabel is om te doen.

Conclusie – toegestaan maar niet handig

We hopen dat je dankzij de bovenstaande informatie wat meer te weten bent gekomen over een autoverzekering van het kind op naam van de ouders. Hoewel het dus in de praktijk wel mogelijk is om je eigen auto op naam van iemand anders te zetten bij de verzekering is dit niet bepaald handig. Dit zorgt er namelijk voor dat je zelf geen schadevrije jaren opbouwt, met als gevolg dat de verzekering alleen maar hoger zal zijn dan normaal. Probeer dus altijd om echt zelf een autoverzekering af te sluiten om dit probleem te voorkomen. Blijf zeker even hangen op deze site om ook een kijkje te nemen bij de talloze andere artikelen die er hier te vinden zijn!

Overzicht van alle verzekeringen.