Wat is zorgtoeslag en aan welke basisvoorwaarden moet u voldoen?

Wat is zorgtoeslag? Zorgtoeslag is zo gezegd een vergoeding die u terug krijgt op uw zorgverzekering. De overheid helpt u een handje om u enigszins tegemoet te komen in de kosten. Het maximale bedrag, wat u terug kunt krijgen, is dit jaar 69 euro. Alleen in 2013 wil de regering het vermogen mee laten tellen. Dit houdt automatisch in als u dan boven een bepaalde grens uitkomt u dan geen zorgtoeslag meer krijgt. Dus ook nu gaan we er weer op achter uit. Om hier dus recht op te hebben, moet u voldoen aan een aantal eisen. Nu, inmiddels 2018, zijn er wederom dingen veranderd. Lees hier onder wat dit voor u betekend.

Aan welke basisvoorwaarden moet u voldoen?

  • Dat u minimaal 18 jaar bent en een Nederlandse nationaliteit heeft.
  • Dat u een Nederlandse zorgverzekering heeft. Hiermee wordt bedoelt dat u minimaal een basisverzekering heeft. Dit is bij de wet verplicht. Meer informatie over welke zorgverzekeringen er zijn vind je hier: zorgverzekering
  • Als uw toeslagpartner in het buitenland woont, maar werkzaam is in Nederland, voldoet u hier ook aan
  • Als u dus niet aan deze basisvoorwaarden voldoet kunt u geen aanspraak maken op zorgtoeslag.
  • Verder is het dus ook nog afhankelijk van wat u verdient of u aanspraak kunt maken op het krijgen van zorgtoeslag.

Wie komen hiervoor in aanmerking?

Dit geldt voor alleenstaanden die niet meer dan 35000 verdienen en voor meerpersoonshuishouden die niet meer dan 51000 verdienen. Wilt u weten hoe de zorgtoeslag wordt berekend ga dan naar “zorgtoeslag berekenen”. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe men dit kan doen. Ook kunt u contact zoeken met ons. Wellicht komen we dan tot een oplossing voor uw vraag. Voor jongeren vanaf 18 jaar gelden weer andere regels!

Dit bericht is geplaatst in Zorgverzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.