Historie Rabobank Nederland

Het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Nederland zit sinds januari 2013 gevestigd in Zeist. Dit 25 jarig oude gebouw is geheel verduurzaamt. Frank Vellinga, directeur van Syntrus Achmea kantoorbeleggingen, verteld dat er gebruik gemaakt wordt van een geheel nieuw systeem. Een zogeheten WKO installatie. Een WKO installatie is een warmte- en koudeopslag. Dit is een methode om energie op te slaan in de bodem. In beide gevallen kan dit worden gebruikt en toegepast worden voor zowel het opwarmen als voor het koelen van het kantoor. Deze techniek wordt ook veel in de tuinbouw gebruikt.

 

Aandeelhouders Achmea

Rabobank Nederland is voor 29% aandeelhouder van Achmea. Syntrus Achmea 65% en dus de grootste aandeelhouder. De resterende procenten vallen onder verschillende Europese financiele instellingen.

Geschiedenis Rabobank Nederland
“De Rabobank Groep is ontstaan in 1972 door een fusie tussen de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank en Coöperatieve Centrale Boerenleenbank in de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank. De nieuwe bank gebruikte de naam Rabobank als handelsnaam, omdat ze Raiffeisen-Boerenleenbank te lang en moeilijk te onthouden vond. De naam komt vanRaiffeisenbank-Boerenleenbank. Sinds 1980 wordt de bank nog slechts aangeduid als Rabobank. De Rabobank probeert zich te profileren als een bank die zich anders gedraagt dan andere banken. In reclamespotjes wordt daarom veel aandacht geschonken aan het ‘coöperatieve’ karakter. Dit houdt in dat de Rabobank uit 139 (2012) zelfstandige aangesloten banken bestaat, die alle een coöperatie vormen en over een eigen bestuur en raad van commissarissen beschikken. De centrale coöperatie Rabobank Nederland behartigt de belangen van de leden (de lokale banken), oefent een eigen bankbedrijf uit, is houdster van binnenlandse en buitenlandse deelnemingen, en oefent het toezicht op de lokale banken uit als bedoeld in de Wet op het financieel toezicht”. Citaat uit wikipedia.

 

Contact
Rabobank Nederland
LAAN VAN EIKENSTEIN 9
3705 AR ZEIST
UTRECHT
Telefoon: 030-2909111

Wanneer u hier op wilt reageren of wellicht een bericht wilt plaatsen, neem dan contact met ons op. Ook

aanvullingen zijn welkom. Bedankt voor het lezen van dit artikel. Als u terug wilt keren naar de homepage

verwijs ik u naar informatieoververzekeringen.nl

Dit bericht is geplaatst in Rabobank. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.