Historie ASR Verzekeringen

ASR Verzekeringen was hoofdsponsor van Feyenoord. Al vanaf 1991 is dit één van de grootste verzekeraars van Nederland. Het contract loopt echter af op 1 juli 2012. Zij hadden ongeveer 2 miljoen klanten met ruim 290 jaar ervaring. Onder andere is ASR Verzekeringen gespecialiseerd in autoverzekering, inboedelverzekering, overlijdensrisicoverzekering, pensioenen en hypotheken. Slechts een kleine greep uit hun assortiment. Een paar belangrijke onderdelen van ASR Verzekeringen zijn Ditzo, De Amersfoortse en Ardanta. Ditzo is er als laatste bijgekomen en staat bekend als verzekeraar. Ardanta is al geruime tijd gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. De Amersfoortse is een inkomensverzekeraar voor ondernemers.

Net als bij Reaal heeft ook ASR verzekeringen door samenvoegingen van verschillende verzekeraars zoals Amersfoortse en Stad Rotterdam meerdere naamsveranderingen ondergaan. De afkorting ASR is blijven bestaan en staat voor AMEV en Stad Rotterdam. Dit is bewust gedaan omdat deze afkorting, ASR, met verzekeringen wordt geassocieerd. In 2000 is ASR Verzekeringsgroep overgenomen door de Fortis groep, maar de naam is blijven bestaan.

Hypotheken

Zij zijn ook gespecialiseerd in hypotheken zoals lineaire hypotheek, annuïteiten hypotheek, spaarhypotheek en een aflossingsvrije hypotheek. Simpel om te zien is hoeveel u kunt lenen en hoeveel u moet aflossen per maand. Door een aantal vragen in te vullen kunt u bepalen welke hypotheek vorm bij u past. Tevens kunt u uw belastingvoordeel middels de hypotheekrenteaftrek uit rekenen. Dit bedrag krijgt u maandelijks of jaarlijks terug, dit is aan uzelf. Uw netto maandbedrag is dus de maandelijkse hypotheeklasten minus de hypotheekrenteaftrek.

Contact

Vestiging

Hoofdkantoor Utrecht

Bezoekadres
Archimedeslaan 10
3584 BA Utrecht

Postadres
Postbus 2072
3500 HB Utrecht

Telefoon (030) 257 91 11

Tentoonstelling a.s.r.

In 2020 bestaat a.s.r. 300 jaar en daar is een unieke tentoonstelling aan gekoppeld. De tentoonstelling is tot 12 juni vrij toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur.
Dit bericht is geplaatst in Autoverzekering algemeen, Verzekeringsnieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.