Verzekering voor arbeidsongeschiktheid, zelf bijstellen

U zal er maar mee geconfronteerd worden. U raakt arbeidsongeschikt. De schade is niet te overzien en een verzekering voor arbeidsongeschiktheid is dan zeker niet overbodig. Voor ongeveer €100,- per maand bent u al verzekerd. Het bedrag kunt uzelf bijstellen.
Wat is uw inkomen en hoeveel procent wilt u daar van verzekeren. Bij sommige verzekeraars kan dit tot maximaal 80% en bij anderen voor het gehele jaarsalaris. Wil u voor minder verzekerd worden dan zal u per maand minder aan premie betalen, maar ook minder uitgekeerd krijgen. Elke situatie is verschillend, dus laat u goed voorlichten.

De premie is afhankelijk van de uitkeringslooptijd

Stel u kiest voor een uitkeringslooptijd van 5 jaar, dan betaald u minder premie dan dat u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit voor 10 jaar. Belangrijk is dus goed te bedenken hoe lang u uw verzekerd bedrag uitgekeerd wilt krijgen. Leeftijd en eventueel eigen vermogen is cruciaal om te tot een oordeel te komen. Houdt de AOW-grens in acht. Het is wellicht niet nodig om deze leeftijdsgrens te overschrijden.

Wie betaald meer premie

Er zijn nog een aantal zaken belangrijk waar u op dient te letten. Iemand die als timmerman of bouwvakker werkt, maakt meer risico dan iemand die op kantoor zit. De premie zal dan door de verzekeraar hoger ingeschat worden. Er zijn nog meer voorbeelden die u eens rustig na kunt lezen op de arbeidsongeschiktheidspagina van wikipedia. U zult versteld staan waar u al niet op moet letten.

Premiestijging in 2021

In een artikel van het AD wordt aangegeven dat er een premiestijging aan zit te komen van bijna 5%. Wanneer je hier even van uitgaat dan betaal je in 2021 ongeveer € 60,- per jaar meer.
Het hele artikel, van 23-09-2020 kunt u hier lezen.

Op www.informatieoververzekeringen.nl vindt u van A tot Z alle verzekeringen in 1 overzicht.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.