Onderverzekering te laag. Wat is verstandig om te doen?

onderverzekeren

Onderverzekering

Onderverzekering houdt in dat uw inboedel verzekerd is onder een bepaald bedrag. Te laag dus. Stel u heeft uw inboedel verzekerd voor een bedrag van € 1.000,= maar  de schade is € 2.000,= dan wordt bij een voorval slecht de helft uitgekeerd. En bij drie kwart van de waarde 75%.

Hoe ontstaat onderverzekering?

Veelal ontstaat onderverzekering doordat de inboedel in de loop der jaren is gegroeid. Denk bijvoorbeeld aan een extra laptop/ipad, duurdere wasmachine, een 2e tv of een leren bankstel. Al deze voorwerpen zijn van belang voor het bepalen van de hoogte van uw bezittingen. Verstandig is om hier altijd iets boven te zitten. Zo behaalt u het volledige rendement hier uit.

Hoeveel is mijn inboedel waard?

Maak voor uzelf een lijst met al uw waardevolle spullen. U bent waarschijnlijk geneigd kleine artikelen over het hoofd te zien, maar vergeet niet bijvoorbeeld een lamp, schilderijen, printer, waterbed, spelcomputers van de kinderen, alles telt mee. Zet deze allemaal onder elkaar en noteer de nieuwwaarde. Tel dit bij elkaar op en de geschatte hoogte van uw inboedel is bepaald. Doe deze check na 2 jaar opnieuw.

Wat moet je doen bij onderverzekering?

Als u nu ontdekt dat u onderverzekerd bent dan kunt u contact opnemen met uw tussenpersoon of verzekeraar. Dit kan zowel telefonisch als via een afspraak. Uw inboedelverzekering zal dan aangepast worden. U zult aan maandpremie iets meer betalen, maar zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Bij eventuele verkoop van bezittingen geldt dus het omgekeerde. Meldt dit ook en laat deze inboedelverzekering naar beneden aanpassen.

Over verzekerd

Over verzekerd zijn is natuurlijk ook niet nodig. Waar mensen vaak geen rekening mee houden is het volgende. Op nieuwe apparaten zit een garantie van minimaal 2 jaar dus over verzekeren heeft hier geen zin. Bij het defect raken krijgt u toch al het volledige bedrag terug. Dus laat u goed informeren en maak een goede schatting van uw eigendommen. Terugkeren naar alle verzekeringen op een rij.

 

Dit bericht is geplaatst in Onderverzekering, Verzekeringsnieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.