Inboedelverzekering vergelijken, wat is de hoogte van de premie?

Een inboedelverzekering is een verzekering die alle schade aan uw inboedel dekt. Onder inboedel worden alle spullen verstaan die los in de woning staan, bijvoorbeeld een tv, kleren en meubels. Schade aan het huis zelf of aan de garage valt onder een opstalverzekering, onder opstal valt alles dat nagelvast zit aan de woning. Met een inboedelverzekering bent u doorgaans verzekerd voor schade door storm, water, brand/ontploffing, inbraak en vandalisme. Ook diefstal valt onder de inboedelverzekering. Met een allrisk-inboedelverzekering bent u ook nog verzekerd voor schade door plotselinge onvoorziene gebeurtenissen. Bij inbraak is contant geld ook verzekerd via de inboedelverzekering, maar wel maar tot een maximum bedrag.

Uitzondering: geen dekking inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt schade, maar hierbij moet het wel gaan om onvoorziene schade. U kon de schade dus niet verwachten. De inboedelverzekeraar kan u afrekenen op slecht onderhoud of het open laten staan van ramen (bijvoorbeeld bij ontstane waterschade). Goed onderhoud van de woning is dus een vereiste om een vergoeding te krijgen bij schade. En bij een eventuele aardbeving of overstroming wordt er niets uitgekeerd. Net als bij ander natuurgeweld, terrorisme, opzet en schade door constructie- en bouwfouten aan de woning.

Premie inboedelverzekering

De hoogte van de premie van uw inboedelverzekering is afhankelijk van een aantal zaken:

 • De waarde van de inboedel (of vooral de opgegeven waarde)
 • Uw woonplaats
 • Het type inboedelverzekering
 • Welke verzekeraar u kiest
 • Of u extra dekkingen kiest

Inboedelverzekeraars

Hoe werkt het aanvragen van een inboedelverzekering? Er zijn verschillende verzekeraars die een inboedelverzekering kunnen verzorgen. Zoals bijvoorbeeld Aegon, ASR, Avero, Centraal Beheer, Delta Lloyd, FBTO, Klaverblad, Ohra en Univé. U gaat bijvoorbeeld naar de website van één van deze verzekeraars.

Inboedelverzekering vergelijken

Nog veel makkelijker is het om alle inboedelverzekeringen in één keer met elkaar te vergelijken. Dat kost veel minder tijd dan de verzekeringen stuk voor stuk te controleren bij de verzekeraars. De inboedelverzekering vergelijkt u dan online via een vergelijkingssite. Hier vult u uw persoonsgegevens in en de inboedelwaarde in de woning. Daarna krijgt u meteen een overzicht van de voordeligste inboedelverzekeringen voor uw situatie. Op die manier weet u dat u zo min mogelijk betaalt voor de juiste dekking.

 

Factoren van invloed op premie inboedelverzekering

Als u een inboedelverzekering wilt afsluiten en vergelijken, dan moet u een aantal gegevens invullen. Dat zijn de volgende gegevens:

 • Of het om een huur- of koopwoning gaat
 • Adresgegevens
 • Geboortedatum verzekeringsnemer
 • Gezinssituatie
 • Netto maandinkomen kostwinnaar
 • Gegevens over de woning: zoals soort woning, bouwjaar, bouwaard, beveiliging en aantal kamers
 • Nieuwwaarde van sieraden, computers, audio
 • Kosten verbeteringen aan woning

Hierna drukt u op premie bereken en vervolgens rolt hier dan een maandelijks te betalen bedrag uit. Zo kunt u dit per verzekeraar uit laten rekenen en met elkaar vergelijken.

Dit bericht is geplaatst in Inboedelverzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.