Is een rechtsbijstandverzekering echt nodig?

Een lastige vraag en dus moeilijk te beantwoorden. Wanneer je een geschil krijgt met bijvoorbeeld je werk of in een verkeerssituatie, dan is het zeker een voordeel. Dit zal je enorme kosten besparen, omdat een advocaat ontzettend duur is. Er zijn juristen die €200,- per uur vragen. Als er dan ook nog een rechtszaak komt, omdat het geschil niet onderling opgelost kan worden, dan komen er nog eens extra kosten overheen. Griffiekosten en administratie zijn een aantal voorbeelden.

De laatste jaren zijn ontslagzaken vooral enorm gestegen en daarom zeker zinvol om dan een rechtsbijstandsverzekering te hebben. De schade die u de komende tijd lijdt, wordt dan in ieder geval enigszins vergoedt.

Wat zegt Wikipedia of Rechtsbijstandverzekering.nl over rechtsbijstandverzekeringen?

Lid zijn van een bond

Ook lid zijn van een bond is aan te raden, vind ik. In het geval van mijn vrouw, die een arbeidsgeschil had, worden advocaatkosten verrekend met het totaal uit te keren bedrag van desbetreffende persoon. Het tweede voordeel is dat je, hoe meer mensen lid zijn, veel sterker staat in jouw bedrijf.

Voordeel van een lidmaatschap is, dat je ongeveer € 200,- per jaar betaald en via de belasting op het eind van het jaar plusminus € 75,- weer terug krijgt.

Een nadeel is dat mede gezinsleden vaak niet meeverzekerd zijn. Dus let hier goed op. Bij het CNV weet ik dat het hele gezin wel meeverzekerd is in 2020.

Wat zijn de kosten van een rechtsbijstandverzekering

Voor een jaarpremie moet je ongeveer aan een bedrag van tussen de  € 175,- en € 250,- denken. Vraag even goed of het hele gezin meeverzekerd is. In de meeste gevallen is dit wel zo. Wanneer je geen verzekering hebt en je hebt dan juridische hulp nodig, dan betaal je dit bedrag per uur! Sommigen vragen zelfs € 300,- per uur, niet normaal.

Wilt u een overzicht van alle verzekeringen, ga dan naar https://informatieoververzekeringen.nl/.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.