Overlijdensrisicoverzekering (ORV) berekenen in 2021, denk om de nabestaanden.

Overlijdensrisicoverzekering berekenen in 2021

Bij verschillende verzekeraars kunt u uw ORV, overlijdensrisicoverzekering, berekenen. Deze vorm van verzekeren biedt uzelf, maar vooral uw nabestaanden de zekerheid niet voor financiële verrassingen te komen staan. Daarom zijn er twee soorten premies in het leven geroepen, een variabele en een vaste premie. U kunt zelf bepalen welke vorm u kiest. Dit is afhankelijk van waar uw voorkeur naar uit gaat.

Vaste premie

Bij een vaste premie, betaald u elke maand hetzelfde bedrag. De uitkomst hiervan is bij iedere verzekeraar verschillend. De hoogte van het verzekerde bedrag kunt uzelf bepalen. Hier wordt dan het maandpremie bedrag op gebaseerd. Zet voor uw beeldvorming daarom een paar op een rij. De verschillen zijn trouwens niet heel erg hoog.

Variabele premie

Bij een variabele premie, betaald u in het begin een lage premie. Later loopt dit langzaam op. Dus wanneer u zeker weet dat u dit kunt betalen, dan kiest u voor een variabele bijdrage. Een reden dat u hiertoe besluit is, omdat u minder kans heeft, in de beginjaren, dat u overlijdt

Afsluitkosten overlijdensrisicoverzekering

Wanneer u online bij Centraal Beheer een overlijdensrisicoverzekering afsluit betaald u €69,-. Dit zijn kosten die zij maken om voor u alles in gang te zetten. Er zijn zelfs verzekeraars die geen afsluitkosten berekenen. Dit is natuurlijk al een mooie besparing, maar hou wel in de gaten onder welke voorwaarden en op wat voor premiebedrag u uitkomt.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Wanneer bijvoorbeeld uw partner wegvalt, vallen er nog meer dingen weg. Laat mij er een aantal noemen.

  • Geen dubbel inkomen meer
  • Huur niet kunnen betalen
  • Kinderopvang als alleenstaande moeder/vader
  • Eventuele schulden niet meer kunnen aflossen

Geregeld in een aantal stappen ORV berekenen verzekeraar

Wat handig is dat u kunt zoeken naar een adviseur bij u in de buurt. Vul uw postcode in en u krijgt de dichtstbijzijnde in het scherm. Online dient u een aantal stappen in te vullen.

  • Verzekering samenstellen
  • Gezondheidsverklaring invullen
  • Medische goedkeuring
  • Bereken uw premie

Tot slot

Wilt u meer weten over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering, dan verwijs ik u naar Wikipedia.org/ Overlijdensrisicoverzekering.

Terug naar het hoofdmenu van informatieoververzekeringen.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.