Gastouderverzekering afsluiten

Een gastouderverzekering afsluiten kan soms een voordeel zijn. Een gastouderverzekering is een aansprakelijkheidsverzekering die gemaakte schade dekt. Eigenlijk dit is een aanvullende verzekering op een AVP aansprakelijkheidsverzekering particulieren, omdat deze niet alles vergoedt, is deze aanvulling nodig. Een gastouder is een werknemer die de verantwoordelijkheid heeft over een kind. Hij of zij neemt dus tijdelijk de zorg op zich. 

Waarom een gastouderverzekering? 

Kinderen zijn onvoorspelbaar en daarom kunnen er zich altijd onverwachtse dingen voordoen. Het is dus zaak om als gastouder een gastouderverzekering af te sluiten. Vooral zaken als vernieling zijn dan altijd gedekt. Ook juridische zaken en bijbehorende kosten daarvan zijn bij deze verzekering inbegrepen. 

Wie is verzekerd metAVP (aansprakelijkheidsverzekering particulieren) 

  • Een verzekeringsnemer 
  • De echtgenoot/echtgenote 
  • Kinderen 
  • Eventuele inwonenden, zoals ouders en andere bloedverwanten 
  • Huispersoneel

Wat is verzekerd bij gastouderverzekering? 

Schade veroorzaakt door een kind, tijdens kinderopvang of bij een gastouder. 

Andere vorm van opvang 

Een andere vorm van opvang is de tussenschoolse opvang. Hier kunnen kinderen hun lunch op school opeten. Ouders die werken kunnen hier gebruik van maken. Er wordt geen vergoeding gerekend voor de overblijf, wel als de lunch door de school verzorgd wordt. Het schoolbestuur heeft de volledige verantwoordelijkheid voor de opvang. 

Hoe duur is een gastouderverzekering? 

Een gastouderverzekering kan behoorlijk duur zijn. Toch kunt u als u een collectieve verzekering afsluit een hoop besparen op uw kosten. Check en vergelijk dus verschillende verzekeraars met elkaar. Voor de duidelijkheid is het misschien dus een optie om meerdere verzekeringen bij 1 en dezelfde verzekeraar af te sluiten. 

Gastouderverzekering afsluiten 

U kunt online een gastouderverzekering afsluiten. Vraag eerst een offerte aan en bekijk of deze voldoet aan uw wensen. Alvorens een besluit te nemen is het lezen van deze Wiki-pagina heel belangrijk. Keer terug naar het hoofdmenu.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.