Private lease goedkoper dan kopen zeker niet?

Of private lease goedkoper dan kopen is, is voor een ieder verschillend. De vraag of het kopen van een auto duurder is dan het leasen van een auto, is in enkele gevallen waar. Deze 100 % bewering klopt en soms dus ook niet. Mmm ja wat moet je hier mee. Kijk naar de volgende uitspraak van de ANWB : “Private lease kan in vergelijking met het kopen echt goedkoper uitpakken. Vergelijk het hier voor jezelf”. Wanneer ik dit lees denk ik: de ANWB probeert mij een leasecontract aan te smeren. Sorry voor mijn achterdocht, maar iedereen wil iets verdienen en dat begrijp ik, ook ik.

Het volgende zegt Skoda: “Kies je private lease in plaats van kopen, dan kies je voor meer zekerheid en gemak, tegen minder kosten”. Gemak is juist en als je hier voor kiest doe je wat voor jou het prettigst aanvoelt. Meer zekerheid en tegen minder kosten? Oké je hebt geen onderhoudskosten, maar je betaald wel maandelijks voor een beetje auto, €500,-. Indien ik een voertuig lease, voor bijvoorbeeld 3 jaar leg ik, even rekenen, 3 x 500 x 12, €18.000,- op tafel! Het huren van een auto kan dus duur zijn!

Voor en nadelen Kopen of leasen

In het artikel kopen of leasen heb ik je laten zien wat de voor- en de nadelen zijn, dus deze behandelen we niet weer. Wel wil ik je er nog op wijzen dat iedereen zijn belangrijkst prioriteit verkiest boven het feit, dat het leasen of kopen al dan wel of niet duurder is. Conclusie: Voor iedereen is het weer divers.

Aanschaffen van een auto

Bij het aanschaffen van een auto let je op een aantal dingen.

  • Prijs
  • Leeftijd
  • Kilometerstand
  • Uiterlijk
  • Merk
Dit bericht is geplaatst in Autoverzekering algemeen, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.