Premies omhoog in verband met stormschade

Geval één

Er valt een boom op jouw auto. De schade wordt bepaald op €200,- door een taxateur. Hierdoor ben je een stuk no-claim kwijt waardoor je premie met een paar euro’s omhoog gaat. Hierdoor heeft de verzekeraar zijn geleden “verlies” weer terug. Terecht? Ik denk ’t wel.

Geval twee

Er valt weer een boom op jouw auto. De schade wordt bepaald op €3500,- door een taxateur. Ook hier ben je weer een gedeelte no-claim kwijt, maar kan dit uit voor de verzekeraar? Ik denk ’t niet!

Zoals bekend zijn het aantal meldingen van schade, in de loop der jaren, gigantisch gestegen. De premies moeten daardoor omhoog. Dit heeft tot gevolg dat een aantal mensen weglopen, wat betekend dat het maandbedrag nog verder stijgt.

Ik las een bericht dat Interpolis in 2011 al geconstateerd heeft dat schade aan woningen, door hagel of regen, met ruim 20% was gestegen. Hier blijkt al uit dat het maandpremiebedrag in 10 jaar bijna verdubbeld is.

Ik laat elk jaar uitzoeken, door mijn tussenpersoon, welke verzekeraar het goedkoopste is en verander wanneer ik een significant verschil zie. Ja ik weet ’t het is misschien wat werk, echter je doet dit ook bij een energieleverancier.

Heb jij een idee of een mening hierover? Laat het me dan weten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.