Een autoverzekering in België afsluiten

Ook in België is het noodzakelijk om een autoverzekering af te sluiten alvorens men de weg op mag rijden. Deze verzekeringen hebben echter wel een andere naam dan bij ons in Nederland. Al deze soorten verzekeringen kun je het goedkoopste vinden door middel van een simpele autoverzekering simulatie.

BA autoverzekering:

Dit is de standaard autoverzekering in België zoals bij ons de WA verzekering. In België is dit niet direct de goedkoopste autoverzekering, kijk daarom eens naar de kilometerverzekering.

Kilometerverzekering:

Tegenwoordig kan je in België ook kiezen voor een kilometerverzekering. Dit is een zeer interessante verzekering voor mensen die weinig kilometers rijden. Met deze verzekering heb je een BA autoverzekering, maar betaal je enkel per gereden kilometer. Dit komt dus veel goedkoper uit voor iemand die weinig kilometers aflegt met de wagen. Ook wanneer je een tweede voertuig hebt, waarmee amper wordt gereden, is het interessant om te kijken naar een kilometerverzekering voor jouw auto.

Kleine omniumverzekering:

De kleine omniumverzekering is een BA autoverzekering met een extra optie voor schade waar niemand aansprakelijk voor is. Dit wil dus zeggen wanneer je schade hebt aan de wagen door een storm of dergelijke, je gedekt bent.

Grote omniumverzekering:

De grote omniumverzekering is dan een BA autoverzekering met alle extra opties zoals die van de kleine omniumverzekering en alle andere opties qua schade ook toegebracht door jezelf. Dit wil dus zeggen dat wanneer jij betrokken bent in een auto ongeluk ook gedekt bent door jouw verzekeraar. Dit is de duurste verzekering die er is.

De goedkoopste autoverzekering vinden

Gezien deze informatie betreffende autoverzekeringen in België, is de volgende stap om een goede maar toch goedkope autoverzekering te vinden. Daarom moet men verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Gelukkig zijn er genoeg websites waar je een autoverzekering simulatie kan uitvoeren waardoor een autoverzekering vergelijken kinderspel wordt. Het enige wat je moet doen is jouw gewenste autoverzekering opgeven en enkele persoonlijke gegevens zoals je leeftijd en de simulatie zal automatisch bij verschillende autoverzekeraars een verzekering voor jou opvragen. Jij krijgt snel een overzicht welke verzekeraars jou een autoverzekering kunnen aanbieden en aan welke prijs. Op die manier vind je makkelijk en snel de goedkoopste autoverzekering.

Enkele interessante tips voor je autoverzekering

Wanneer je al een Belgische bankrekening hebt, dan is het interessant om eerst eens bij jouw bank te gaan horen of zij geen autoverzekering voor jou kunnen regelen evenals aan welke prijs. Wanneer je meerdere diensten bij een bank hebt, zoals een rekening of verzekeringen, dan kunnen ze vaak de autoverzekering wat goedkoper aanbieden dan andere partijen. Toch raden wij altijd aan om ook jouw autoverzekering via het internet te vergelijken, zo krijg je snel een overzicht wie nu echt de goedkoopste is.

Als het aan komt op autoverzekeringen vergelijken raden wij altijd aan om eens te gaan kijken naar Mefirst en Hopala. Deze 2 partijen hebben een autoverzekering simulatie zodat je snel een overzicht krijgt van verschillende verzekeraars. Wanneer je beide verzekeraars afgaat krijg je een overzicht van 30+ autoverzekeraars.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.