4 tips bij het afsluiten van een dierenverzekering

Een huisdier is natuurlijk hartstikke leuk, maar het brengt ook kosten met zich mee. Naast voeding en speeltjes kun je ook voor medische kosten komen te staan. Behandelingen bij een dierenarts zijn vandaag de dag niet goedkoop meer. Je kunt daarom overwegen om een dierenverzekering af te sluiten. Grotendeels van de kosten worden dan vergoedt tegen een maandelijkse premie. Wij hebben vier tips voor je.

Tip 1. Verzekering zo snel mogelijk afsluiten
Het is zeer belangrijk dat je je huisdier zo snel mogelijk verzekerd. Hoe ouder het dier is hoe hoger de risico op medische complicaties is. Dit betekent automatisch dat de maandelijkse premie dan ook hoger is. Sluit je een dierenverzekering af, direct nadat je je huisdier in huis hebt, is de premie het laagst. Ook wanneer je een verzekering wilt afsluiten, als je huisdier al een medisch probleem hebt, zal je premie hoog uitvallen.

Tip 2. Zorg voor de beste verzekering
Het is natuurlijk de bedoeling dat je de beste dierenverzekering afsluit. Zeker omdat de medische kosten de laatste jaren voor huisdieren flink zijn gestegen. Zorg daarom dan ook dat je altijd alle verzekeringen met elkaar vergelijkt. Zorg dat je huisdier voor de meeste dingen verzekerd is. Denk vooral aan zaken als steriliseren, wat veel voorkomt.

Tip 3. Let op het eigen risico
Als je een dierenverzekering afsluit, moet je ook goed letten op het eigen risico die je moet betalen wanneer je een beroep doet op de verzekering. Hoe hoog de eigen risico precies is, is niet te zeggen. Dit hangt af hoe hoe hoog de maandelijkse premie, de leeftijd maar ook de huidige gezondheidstoestand. Vaak is het zo hoe hoger de premie is hoe lager het eigen risico is.

Tip 4. Lees de voorwaarden
Veel mensen slaan het vaak over. Het lezen van de voorwaarden. Doe dit bij het afsluiten van een dierenverzekering absoluut niet. Neem de voorwaarden goed door zodat je nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Je wilt niet in een situatie belanden waarin je huisdier zorg nodig heeft, maar jij het niet kunt betalen. Wees ook op de hoogte wat wel en niet vergoedt wordt en bedenk of je eventueel aanvullende verzekeringen nodig hebt.

Wilt je een dierenverzekering afsluiten bij Ohra of Hema lees dan eerst dit artikel.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.