Een verzekering, voor een lekkage aan het dak!

Het lijkt allemaal simpel. U heeft lekkage aan het dak van uw woning en geeft dit door aan uw verzekeraar. Een paar foto’s opsturen en klaar is kees zou u zeggen. Maar natuurlijk niet! Heeft u wel onderhoud gepleegd aan uw huis? Had u dit niet kunnen voorkomen?

Uhm nee, ik heb geen onderhoud aan mijn huis verricht. Ik weet toch van te voren niet of er een lekkage ontstaat? Ja, maar wanneer uw huis in een slechte staat verkeerd, kunt u op uw klompen aanvoelen dat dit niet goed afloopt. Oké, zeg ik, en nu? Dit zit toch in mijn opstalverzekering? De reparatie aan uw dak wordt niet vergoedt wel de gevolgschade. Daar bedoelen we mee bijvoorbeeld uw plafond of behang in de woning.

Wat zijn de vervolgstappen

Het is nu noodzakelijk om snel actie te ondernemen. Bellen met je verzekeraar is de eerste stap. Zij sturen je dan een schadeformulier op die volledig moet worden ingevuld. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk met voldoende foto’s erbij als bewijs om vragen van hun kant te voorkomen. Dit zorgt alleen maar voor stagnatie. De meeste verzekeraars hebben een verwerkingstijd van ongeveer 14 dagen. Hou daar rekening mee.

Wat heb je allemaal nodig om de schade te herstellen

Bedenk eerst goed wat u wil. Wilt u de schade zelf repareren of laat u een bedrijf komen. Als u een bedrijf laat komen kunt u de gemaakte kosten opsturen naar uw verzekeraar. Wat ik al eerder vermelde dus niet de directe schade aan bijvoorbeeld het dak en ook de voorrijkosten niet! Wanneer u een expert laat komen om te bepalen hoe de buitenkant van uw huis aangepakt moet worden zullen deze kosten dus voor uw eigen rekening zijn.

Als je handig bent kun je dit natuurlijk prima zelf doen. Maak een lijst van alle benodigdheden. Bij mij was het plafond helemaal doorgezakt en behang van de muur af geweekt. 2 rollen behang, 6 gipsplaten zijn dan een paar voorbeelden van kosten die je vergoedt krijgt. Maar denk ook aan kit, schroeven en verf. Maak uw lijst zo uitgebreidt mogelijk.

Waar u misschien niet aan zou denken

Hoe lang ben ik bezig om alles te repareren? Kom met een redelijk verhaal door bijvoorbeeld te zeggen dat u 8 uurtjes tijd nodig hebt. Hier krijgt u €20,- per uur voor. Hier sta je waarschijnlijk niet bij stil, vandaar deze tip. Probeer de schade zoveel mogelijk, op redelijke wijze, op te hogen. Lekkage aan het dak is al erg genoeg!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.