Welke dekking kent de basiszorgverzekering precies? 

Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn met jouw zorgverzekering? Dan is de kans groot dat je voor de basisverzekering kiest. Het is de verplichte verzekering voor iedereen uit Nederland en het kan jou in enkele situaties uit de brand helpen. Doordat je de verzekering hebt afgesloten, hoef je namelijk geen keuze meer te maken tussen jouw gezondheid en financiële situatie. Maar wat wordt er dan gedekt voor een relatief laag bedrag? En ben je soms niet beter uit met het toevoegen van een aanvullende verzekering voor jouw situatie? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je niet meer voor verrassingen staat en eventueel aanvullende opties toe kunt voegen voor jouw gezondheid. 

De basis te allen tijde gedekt

De basis zorgverzekering is de verplichte verzekering die iedere volwassene moet afsluiten. Deze verzekering dekt de standaard medische zorg die je nodig hebt. Denk aan ziekenhuisopnames na een ernstig ongeval of tijdens een ziekte, medicijnen en de huisartsbezoeken voor een controle of kleinere problemen. Sommige verzekeringen dekken zelfs een aantal specialistische behandelingen tot zekere hoogte. De verzekering voorkomt dat je jouw gezondheid niet bovenaan kunt zetten en niet meer naar de dokter kunt gaan om iets te laten controleren. Op de lange termijn kan het niet alleen ernstige aandoeningen voorkomen, maar ook de stress die hiermee gepaard gaat. Het is daarom aan te raden om zo snel mogelijk de verzekering af te sluiten en hoge kosten te voorkomen. 

Extra behandelingen niet altijd meegenomen

Bij de basis ziektekostenverzekering heb je dus voornamelijk te maken met de essentiële zorg die iedereen wel eens nodig heeft. Als je uitgebreidere zorg nodig hebt, is het goed om in de polisvoorwaarden te lezen wat er allemaal mogelijk is. Zo kan jouw verzekering bijvoorbeeld bepaalde behandelingen voor een deel vergoeden. Een onderzoek in het ziekenhuis is hier een goed voorbeeld van. De verzekeringsmaatschappij geeft vaak een bepaald percentage terug van deze behandelingen. Ook wordt een deel van jouw eigen risico gebruikt. Je moet er daarom vanuit gaan dat je een rekening ontvangt. De eventuele medicijnen die gepaard gaan met een behandeling zijn dan weer wel tot grote hoogte vergoed. Zo hoef je je nergens meer zorgen om te maken tijdens jouw herstel. 

Aanvullende opties als mogelijkheid

Maar wat zijn dan zaken die niet opgenomen zijn in de basis van de ziektekostenverzekering? Dit zijn onder andere fysiotherapie en tandheelkundige zorg. In sommige gevallen zijn er enkele behandelingen bij de fysiotherapeut mogelijk voordat je hoge kosten krijgt. Als fanatieke sporter is het echter van belang dat je onbeperkt toegang hebt tot deze behandelingen. Let daarom op jouw behoeften voordat je de basisverzekering afsluit. Wat betreft tandheelkundige zorg hoef je geen extreem hoge kosten meer te verwachten. Mocht jouw gebit een keer niet goed zijn of moet je een wortelkanaalbehandeling ondergaan, kun je ervan uitgaan dat de verzekering de kosten hiervan vergoedt. De aanvullende opties mogen dan wat extra’s kosten op de maandpremie, ze zorgen dat je later niet voor extreme bedragen staat met goede zorg. 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.