Reisverzekering afsluiten niet goedkoop in 2023

Een reisverzekering afsluiten als u op vakantie gaat is een must. U bent dan namelijk verzekerd voor verschillende zaken zoals bijvoorbeeld diefstal en vermissing van bagage. Ook bent u dan verzekerd tegen extra kosten die u maakt bij ziekte of ongeval.

Afhankelijk van uw waardevolle spullen moet u goed overwegen bij welke verzekeringsmaatschappij u uw reisverzekering en annuleringsverzekering afsluit, omdat elke verzekeraar weer tot een verschillend maximum bedrag gaat die hij uitkeert.

Online een reisverzekering afsluiten is natuurlijk ook mogelijk. Als u op wintersport gaat is het verstandig om u extra te verzekeren op bijvoorbeeld het oplopen van schade op kleding. Zo kunt u zich in principe voor alles verzekeren. Er zijn verzekeringssites die u de mogelijkheid bieden om alleen aan te vinken wat voor u van toepassing is.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering afsluiten, of ook wel een aflopende reisverzekering genoemd, doet u als u slechts 1 keer per jaar op vakantie gaat. U geeft dan de datum van vertrek en de einddatum door aan de verzekeraar. U bent dan automatisch gedekt voor deze periode of bij eerdere thuiskomst.

Doorlopende reisverzekering

Mocht u vaker op vakantie gaan per jaar dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ten eerste is dit voor u gemakkelijker en ten tweede is dit in verhouding goedkoper dan dat u elke keer een nieuwe reisverzekering afsluiten gaat. Bij een reis in Nederland is het zaak dat u een boekingsbevestiging kunt tonen.

Speciale reisverzekering

Een speciale reisverzekering is ontwikkeld voor mensen die langdurig weg zijn. Bijvoorbeeld zij die een werkvakantie hebben gepland of een stagereis. Er zijn slechts enkele verzekeraars die deze vorm aanbieden in hun pakket.

Annuleringsverzekering

Bij een reisverzekering is het ook verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. U bent dan tevens verzekerd, mocht u door omstandigheden de reis moeten annuleren. U moet dan denken aan bijvoorbeeld ziekte of overlijden van een gezinslid. Ook bij deze verzekering moet u goed lezen wat er precies in de polis vermeld staat. Alle verzekeraars hebben namelijk niet dezelfde voorwaarden.

Ook hier geldt weer dat Wikipedia een zeer betrouwbare bron is, waar u eerst rustig informatie weg kunt halen alvorens een reisverzekering af te sluiten.

Tip

Neem eens contact op met uw zorgverzekering en vraag gewoon eens, waar u al voor verzekerd bent. Wellicht zijn er zaken die niet nodig zijn om hier dubbel voor te betalen. Voor sommige dingen, is het alleen noodzakelijk om de datum door te geven van uw vakantie.

Alvast een fijne vakantie toegewenst in 2023

Dit bericht is geplaatst in Annuleringsverzekering, Reisverzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.