Reis annuleren vanwege corona

In principe heeft u recht op het gehele betaalde bedrag terug, wanneer u uw reis annuleert. Tijdsverlies wordt niet vergoedt. Wat nou als u een nu een reis boekt voor aanstaande zomer? Alle landen geven op dit moment een negatief reisadvies af, dus in dit geval geeft een annuleringsverzekering geen dekking, volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Stel u bent al op uw bestemming wat moet ik dan doen? Dit is per verzekeraar verschillend dus neem contact op met hen. Sommigen betalen u slechts een aantal nachten terug en de rest moet zelf betaald worden! Er zijn zelfs nog behoorlijk wat mensen die in het buitenland “vastzitten”. Hoeveel precies is niet bekend, maar het gaat zéker om een paar duizend mensen. De minister heeft gezegd hier druk mee bezig te zijn. Het hangt mede af om welk land het gaat.

Voucher of terug betalen?

Er wordt veel gevraagd om voor een voucher te kiezen. Deze staat gelijk met de reissom en houdt in dat u deze in een later stadium vergoedt krijgt. Het is aan u om hier toe te beslissen. Dit is natuurlijk niet verplicht. Wil je nog antwoorden op vragen hebben dan kun je op de ANWB-site hier meer over te weten komen.

Ik wens iedereen heel veel succes en sterkte.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.