Negatieve schadevrije jaren autoverzekering kunnen oplopen!

Mensen met negatieve schadevrije jaren betalen meer voor hun autoverzekering dan mensen die schadevrije jaren hebben opgebouwd. Dus als jij geen ongelukken maakt krijg je elke keer een korting op je jaarlijkse premie. Als jij dus de pech hebt betaal je je scheel aan je autoverzekering.

Hoe ontstaan negatieve schadevrije jaren autoverzekering?

Iedereen die een autoverzekering afsluit, begint met een bepaalde bonus. Stel dat je start met 40% korting op je premie. Na elk jaar zonder schade ga je een tree omhoog en wordt dit bijvoorbeeld 50%. Dit kan overigens oplopen tot 80%. Als je nu gelijk in het eerste jaar, door jouw schuld, ongemakken veroorzaakt kom je onder die 40%. Dit noemen ze dan een negatief schadejaar op je autoverzekering.

Verzekeraars

Verzekeraars berekenen hun premie van de autoverzekering aan de hand van jouw rijgedrag. Ook als je over stapt naar een andere verzekeraar geven ze je niet zomaar korting op de premie. Toch zijn er, als je negatieve schadevrije jaren hebt, wel mogelijkheden om over te stappen. Laat je dus goed informeren en verdiep je goed in de materie. De meeste verzekeraars willen namelijk niet iemand verzekeren met negatieve schade vrije jaren. Rialto en Diks doen dit echter in de meeste gevallen wel.

Dit bericht is geplaatst in Autoverzekering algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.