Caravanverzekering

Een caravanverzekering is niet verplicht, maar zeker aan te raden. Voor een basisverzekering bent u in ieder geval verzekerd voor stormschade,  ongelukken en diefstal. Ook een stacaravan en een vouwwagen vallen hieronder. Een aanvullende verzekering heeft u nodig voor de inhoud van de caravan zoals stoelen, banken, televisie etcetera. De complete inboedel dus plus eventuele fietsen die u meeneemt. Bij schade aan de caravan wordt van 0 tot 5 jaar alles geheel vergoed. Men kijkt dan naar de nieuwwaarde. Goederen ouder dan 5 jaar wordt een dagwaarde voor bepaald (gerekend).  Het hangt af van de leeftijd en het merk van uw caravan om te bepalen wat uw caravan op dat moment waard is. Standaard wordt gratis hulp verleend in geheel Europa.

Stacaravan

U krijgt geen korting op een ANWB caravanverzekering, maar wel bij een stacaravan omdat deze een vaste standplaats heeft. Bij een caravan bent u onderweg van A naar B en is er dus sprake van een zogeheten “rijrisico”. Vele verzekeraars bieden u tot 15% voordeel op uw stacaravan verzekering.

 

Rechtsbijstandverzekering afsluiten 

Een rechtsbijstandverzekering biedt u de mogelijkheid op hulp. Mocht er zich onverwachts een schade voordoen dan kunt u juridische hulp krijgen. Wilt u niet voor onvoorziene verrassingen komen te staan dan is een rechtsbijstandverzekering een optie.

 

Meer voordelen caravanverzekering

Wat veel mensen niet weten is als u onderweg bent  met uw caravan u zonder caravanverzekering al WA verzekerd bent. Deze standaard verzekering dekt de schade die aan derden is veroorzaakt, niet uw eigen schade. Hier is dus weer een aanvullende verzekering voor nodig. Een vervangende caravan wordt aangeboden tot een periode van 4 weken.

 

Prijzen caravanverzekering

De kosten van een caravanverzekering variëren van 100 tot 350 euro per jaar. Het is dus lastig te zeggen hoeveel u jaarlijks moet betalen. De lengte (dit is de caravan plus dissel) en de leeftijd is bepalend voor de premie die u moet voldoen. U kunt zelf verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. U kunt dan simpelweg zoeken op caravanverzekering vergelijken.

Dit bericht is geplaatst in Caravanverzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.