Mijn fiets is gestolen

Mijn fiets is gestolen wat nu? Je hebt gewoonweg een goede fietsverzekering nodig in de wetenschap dat er jaarlijks meer dan een half miljoen fietsen gestolen worden. Een fietsverzekering is niet echt duur. Voor een nieuwe fiets ter waarde van 500 euro betaald u ongeveer 58 tot 60 euro per jaar. Op de site van de ANWB kunt u uw maandelijkse of jaarlijkse premie laten uitrekenen.
Een aantal zaken moet je goed in ogenschouw nemen om diefstal te voorkomen. Zo zijn er verschillende dieven, die in Amsterdam “werkzaam zijn” gevraagd, wat de beste manier is om het hun zo moeilijk mogelijk te maken. Gebruik geen Axa-ringslot die knip je zo stuk. Neem een Abus beugelslot “Die zijn hard als graniet, die zijn niet door te knippen.” Neem dit voor waar, want zij zijn tenslotte de experts. Zet je fiets met twee sloten op slot. Maak hem ergens aan vast bijvoorbeeld aan een reling of paal. Niet alleen aan het voorwiel maar aan het frame!

Voornamelijk nieuwe fietsen met moeilijke sloten worden zo meegenomen naar een rustig plekje om vervolgens ongestoord te werk te gaan. Plaats een kettingslot zo hoog mogelijk. Dit klinkt vreemd, maar je kunt gewoon meer kracht zetten op de grond met een moordenaar oftewel een betonschaar. Dus doe uw voordeel met al deze handige tips en verklein zo de kans dat uw fiets gestolen wordt. Dieven willen slechts een paar seconden met uw fiets bezig zijn en zullen zeker niet de moeite doen met een goed beveiligde fiets. Tot slot laat uw fiets registreren. Als uw fiets gestolen wordt, is de kans groter dat uw eigendom terug wordt gevonden.

Dit bericht is geplaatst in Fietsverzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.