Motorrijtuigenverzekering

motorverzekering uitkiezenWat is een motorrijtuigenverzekering. Een motorrijtuigenverzekering is een verzekering die gemaakte schade aan derden dekt. Voor een motor heb je uiteraard een verzekering nodig en net als bij alle andere voertuigen ben je ook hier minimaal verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Dit is de goedkoopste vorm van verzekeren, maar vergoedt uw eigen schade niet. Aanvullende verzekeringen behoort dan tot de mogelijkheden.

Verschillen motorrijtuigenverzekering

Vergeleken met een auto zijn er wel een aantal verschillen op te merken bij een motorrijtuigenverzekering. Zo heb je natuurlijk meer kans op persoonlijk letsel, omdat je veel kwetsbaarder bent op een motor. Een motorrijtuigenverzekering is goedkoper dan een autoverzekering. Dit heeft te maken minder materiële schade die zich kan voordoen bij een motor dan bij een auto. De kans op diefstal is groter. Het is daarom wel verstandig om je hier extra voor te verzekeren.

Extra/Aanvullende verzekeringen

Als je je wilt verzekeren voor je medepassagier kan dit. Bij een auto heet dit een inzittenden verzekering bij een motor noemen we dit een opzittende verzekering. Je bent zo altijd gedekt voor geleden schade zoals  letsel, invaliditeit of overlijden. Als je alleen in de zomer rijdt is het mogelijk om je alleen voor die periode te verzekeren, dit scheelt behoorlijk in de kosten. Als je dure motorkleding draagt is het verstandig om deze ook mee te verzekeren.

Afsluiten

Bij het afsluiten van de juiste verzekering, die op de wensen van u zijn afgestemd, is het verstandig om verschillende verzekeraars te vergelijken met elkaar. Dus lees de polisvoorwaarden goed door, verschillen zijn er wel degelijk. Ook zijn er prijsverschillen. Dus zoek goed de motorverzekering die bij u past. Overal kunt u een gratis offerte aanvragen.

Hoeveel premie betaal ik?

De premie die u betaald is afhankelijk van een aantal zaken. Zoals bijvoorbeeld de leeftijd van de motor, de leeftijd van de bestuurder, het aantal kilometers u rijdt en hoelang u al in het bezit bent van een rijbewijs.

Dit bericht is geplaatst in Motorrijtuigenverzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.