Autoverzekering op naam ouders

 

Je bent 20 jaar en je wilt een autoverzekering op naam van je ouders, omdat dit veel goedkoper is. Op deze manier maak je gebruik van de schade vrije jaren van je vader of moeder. Heel aantrekkelijk natuurlijk omdat dit behoorlijk scheelt in je maandelijkse premie. Veel jongeren maken deze klassieke fout omdat zij de nadelen niet kennen. Ten eerste bij een eventueel ongeval wordt gekeken naar de bestuurder die het meest gebruik maakt van het voertuig en de verzekeraar zal dus niets uitkeren. En ten tweede bouw jij juist géén no-claim op, omdat de autoverzekering op naam van je ouders staat.Jongeren autoverzekering

Het beste is om gelijk voor een jongeren autoverzekering te kiezen. Bij deze vorm krijg je gelijk minimaal 50% korting op je jaarlijkse premie en bouw je dus vanaf dag één al schadevrije jaren op. Er zijn zelfs verzekeraars die al beginnen met een hogere korting. Zoek dus en vergelijk meerdere verzekeraars met elkaar, want hier zit onderling nog behoorlijke verschillen qua maandpremie in.

 

Algemeen

Natuurlijk betaal je als jongeling meer. Omdat je net je rijbewijs hebt, heb je nog niet zoveel rijervaring en zit je in een zogeheten risicogroep. Deze leeftijdsgroep loopt van 18 jaar tot 24 jaar. Uit statistieken blijkt dat in deze klasse de meeste ongevallen ontstaan. Afhankelijk van het merk van de auto wordt de premie bepaalt door de verzekeraar. Dus hoe hoger de nieuwwaarde hoe hoger de premie, zo simpel is het. Daarna wordt gekeken naar de leeftijd. Mocht je dus kiezen voor een auto die 10 jaar oud is en waar de nieuwwaarde prijs niet hoog was, dan valt de maandelijkse premie best wel mee.

Wat te doen?

Bij diks krijg je gelijk al een vrij hoge korting van 65 %. Zo zijn er natuurlijk tientallen verzekeraars. Neem dus even rustig de tijd. Doe dus eerst een goede research en noteer voor jezelf de bedragen en de voor en nadelen. Lees vervolgens goed de voorwaarden door voordat je over gaat tot beslissen.

Dit bericht is geplaatst in Autoverzekering algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.