Klassieke autoverzekering

 

Een klassieke autoverzekering is een verzekering die men nodig heeft om een klassieke auto te verzekeren. In de volksmond wordt in plaats van klassiek vaak oldtimer gebruikt. Een oldtimer is een antiek exemplaar. Bij een auto spreekt men van een oldtimer, als de auto ouder is dan 25 jaar. Bij een brommer of een motor geldt dat vanaf 30 jaar. Nou had een oldtimer een aantal voordelen. Zo kon men gebruik maken van de vrijstellingsregeling op de motorrijtuigenbelasting.

Echter deze regeling is sinds 2012, niet meer van kracht. De overheid heeft dit veranderd. Dus auto’s vanaf 1987 vallen hier niet meer onder. Mensen die voor 1 januari 2012 in het bezit waren van een oldtimer, geldt dit niet meer voor. De klassieke autoverzekering is nog wel relatief voordelig. Zo heb je voor 5 euro al een verzekering voor je oldtimer.

Veel verzekeraars

Nu zijn er natuurlijk ook op dit gebied veel verzekeraars. Zoals bijvoorbeeld Meeùs Oldtimer Autoverzekering. Op deze site, gespecialiseerd op het gebied van klassieke autoverzekering, kunt u uw gegevens invullen en de premie laten uitrekenen. Dit is dan een voorlopige uitkomst. Een zogeheten proefberekening. Als u een offerte laat maken of een aanvraag doet, krijgt u de definitieve maandelijkse premie die u moet betalen. Op vergelijkingssites kunt u uw kentekennummer invullen en dan rollen er een aantal verzekeraars uit die u met elkaar kunt vergelijken.

Lees goed de voorwaarden door. De goedkoopste oldtimerverzekering hoeft niet altijd de beste te zijn. Als u nog aanvullende dekkingen erbij wilt hebben, zoals een inzittendenverzekering, een opzittendenverzekering of een rechtsbijstandverzekering dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Dit kan 7 dagen in de week.

Dit bericht is geplaatst in Oldtimer verzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.