Is uw auto rijp voor de sloop?

Wanneer uw betrokken bent geraakt bij een verkeersongeluk dan kan uw auto veel (blik)schade hebben opgelopen. Hierbij is het belangrijk om vast te stellen welke partij hierin aansprakelijk is met betrekking tot de autoverzekering en schadevergoeding(en).

Als u aansprakelijk bent voor de schade van een andere voertuig, dan dekt de WA verzekering de schade van de andere partij. Met alleen een WA autoverzekering zonder rechtsbijstand zult u zelf de schade moeten verhalen. Schade aan je auto door eigen schuld wordt alleen vergoed bij een Volledig Casco autoverzekering (Allrisk).

Wanneer u bij een dergelijke verkeersongeval aansprakelijk bent dan zou de schade aan uw auto ervoor kunnen zorgen dat uw auto niet de weg op kan of “economisch” rijp is voor de sloop. Hiermee wordt bedoelt dat de reparatiekosten dermate hoog zijn dat het niet wijs is om de auto te repareren.

Tevens komt het voor dat er met een verlopen APK keuring mankementen of noodzakelijke reparaties aan het licht komen. Dit zou er ook voor kunnen zorgen dat u vanwege de kosten genoodzaakt bent om uw auto naar de sloop te brengen.

Veel autosloperijen beschikken over ophaaldiensten. Ook al is uw auto dusdanig defect, dan nog is het geen probleem om de auto bij u thuis op te halen. Er worden dan ook geen kosten voor in rekening gebracht. Wanneer uw auto nog geen acht jaar oud is, dan kunnen de vergoedingen voor het verkopen van uw auto snel oplopen. Dit omdat er veel vraag is naar onderdelen van jongere voertuigen en voor auto inkoop en verkoop.

Dit bericht is geplaatst in Autoverzekering algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.