Ik ga op vakantie en neem mee?

Wanneer men op vakantie wil gaan dan is het heel belangrijk om na te gaan wat er qua voorbereidingen moeten gebeuren om niet voor onprettige verrassingen te staan. Het laatste wat je wilt is je kostbare vakantie en dat van je naasten in duigen valt.  De voorbereidingen betreffen natuurlijk materiële zaken en immateriële zaken.

Binnenland of buitenland

Het hangt er sterk vanaf waar je op vakantie gaat en welke voorbereidingen die je hiervoor moet treffen.

Met een buitenlandse vakantie kan je kijken of de betreffende regio’s veilig zijn en hoe de Nederlandse overheid deze beoordeelt. Verder is het belangrijk om na te gaan of er vaccinaties of inentingen nodig zijn voor je vakantiebestemming. Een duidelijke geval van “voorkomen is beter dan genezen”.

Voor goedkope vliegtickets loont het vaak als je via het internet een vliegticket online boekt. Dit scheelt extra kosten die je bij een reisbureau wel betaalt. Tevens is het tegenwoordig heel transparant om de prijzen van verschillende vliegmaatschappijen te vergelijken. Hetzelfde geldt voor het boeken van een vakantiehuis, appartement of zelfs hotel.

Verder zijn de volgende zaken zeer belangrijk om aan te denken met een vakantie:

  • Creditcard
  • Autopapieren
  • Cheques
  • Noodtelefoonnummers van naasten, politie, de bank en verzekeringsmaatschappij.

 

Het is ook belangrijk om je doorlopende reisverzekering te controleren op de voorwaarden en dekkingen in geval van calamiteiten en dergelijke. Denk aan een verkeersongeluk, diefstal, schade en zorgkosten. Dit kunnen financieel zeer narrige kostenplaatjes worden. Het gaat erom dat het verzekering past bij jouw en je reis zodat je zorgeloos kunt genieten van je vakantie.

Dit bericht is geplaatst in Reisverzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.