Zorgverzekering

Een zorgverzekering is een verzekering die al uw standaard gemaakte ziektekosten vergoedt. U bent minimaal verplicht om een basispakket af te sluiten. Dit staat wettelijk vast en staat in de zogeheten zorgverzekeringswet. Veranderingen komen er wel in 2013. Zo stijgt het eigen risico naar 350euro en de vergoeding voor de rollator vervalt. Zie “zorgtoeslag” voor meer veranderingen die men wil doorvoeren.

Basispakket

In het basispakket staan een aantal, door de overheid vastgestelde, vergoedingen vastgelegd. Hier zit de kosten van een huisarts in, opname ziekenhuis, kraamzorg en logopedie. U kunt zich uiteraard aanvullend verzekeren.

Aanvullende verzekering

Zo kunt u zich extra verzekeren voor fysiotherapie. Maar ook voor tandartskosten zijn er verschillende opties. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt, maar denk nou niet dat de duurste zorgverzekering altijd de beste is. U hoeft niet voor onnodige dingen verzekerd te zijn als dat niet van toepassing op u is. Verzekeraars zijn belangrijk maar ook tandartsen kunnen nog een verschil maken omdat zij nu in 2012 zelf kunnen bepalen wat voor kosten hij of zij aan u doorberekend op onder andere het vullen of het plaatsen van een kroon. Tevens kunt u nog zien of u aanspraak kunt maken op een eventuele zorgtoeslag. Zie “zorgtoeslag berekenen

Welke zorgverzekering kiezen?

Er zijn natuurlijk veel zorgaanbieders, maar toch kun je makkelijk verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kun je in 1 oogopslag zien hoeveel je moet betalen voor een basispakket en hoeveel korting deze geeft bij het afsluiten van een zorgverzekering. Zo kunt u dus heel makkelijk overstappen als u uw oude lidmaatschap maar opzegt. Dit kunt u dit kosteloos doen, maar denk erom doe dit wel voor 1 Januari!

Dit bericht is geplaatst in Zorgverzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.