Is een fietsverzekering echt nodig?

Is een fietsverzekering echt nodig? Fietsen zijn vandaag de dag al een behoorlijke uitgave. Voor een degelijke stadsfiets, betaal je al gauw een paar honderd euro. Maar wanneer je kiest voor een e-bike of een professionele mountainbike of racefiets, tast je diep in de buidel en een fietsverzekering lijkt dan voor de hand.

Bedragen boven de duizend euro is dan niet gek. Je fiets verzekeren tegen bijvoorbeeld schade en diefstal is dan zeker een optie om over na te denken. De maandelijkse premie is vaak afhankelijk van de waarde van je fiets. Ook heb je de mogelijkheid om eventueel aanvullende dekkingen af te sluiten.

De allerbeste fietsverzekering

Bekijk welke fietsverzekering bij jou past, zodat je zorgeloos de weg op kan. Je hebt talloze mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om je fiets te verzekeren tegen diefstal en schade. Maar ook kun je pechhulp in je pakket nemen. Heb je onderweg een lekke band of een niet goed werkende versnelling? Dan komen ze ter plekke langs en maken ze je fiets in orde.

Lukt dit niet direct dan brengen ze je thuis en maken de fiets op locatie. Ook voor juridische hulp kun je je verzekeren, handig als er een ongeluk gebeurd en je hier advies over nodig hebt. Maak je ook geen moment meer zorgen over je fietsaccessoires. Deze kun je eenvoudig meeverzekeren. Je kunt een fietsverzekering eenvoudig via internet af sluiten.

Tweedehands fiets verzekeren

Is een fietsverzekering echt nodig voor een tweedehands fiets? Het valt op dat men veel op internet zoekt naar de vraag of je je tweedehands fiets ook kunt verzekeren. Wellicht goed nieuws voor jou want dat is zeker mogelijk. Als je een budget fiets op de kop tikt is het natuurlijk niet nodig om een verzekering af te sluiten. Deze heeft immers weinig waarde. Heb je een prachtig tweedehands exemplaar die zo goed als nieuw is gevonden is het misschien wel verstandig om een fietsverzekering af te sluiten.

Het is belangrijk om te weten dat wanneer je een tweedehands tweewieler wilt verzekeren dat je een aankoopbewijs moet overleggen aan de verzekeraar. Een bewijs van de bankoverschrijving is ruim voldoende. Als je contant betaalt is een bon belangrijk. Zonder bewijs stijgt de hoogte van de premie.

Wat kost een fietsverzekering?

De tarieven van een fietsverzekering hangt af van waar je je allemaal voor wilt verzekeren. Een eenvoudige stadsfiets verzeker je al voor een paar euro in de maand. Voor tweewielers met hogere waardes betaal je iets meer. Kies je voor een uitgebreide dekking zoals pechhulp dan betaal je al gauw het dubbele. De premie is ook locatieafhankelijk. In grotere steden is de premie duurder dan in een klein dorp. Vergelijk uitgebreid de beste fietsverzekeringen om te kijken wat het kost en wat het beste bij jou past.

Valt mijn fiets onder de inboedelverzekering?

Fietsen zijn niet verzekerd via je inboedelverzekering. Met als uitzondering wanneer je fiets gestolen wordt uit je woning. Je bent dan wel verplicht om aan te tonen dat de fiets op slot zat evenals de ruimte waar de fiets zich begaf. Aangifte doen is ook verplicht en de politie moet braaksporen kunnen vinden.

Als je dit allemaal niet kunt overleggen aan je verzekeraar dan zul je helaas niets uitgekeerd krijgen. Je zult dan zelf voor alle kosten opdraaien. Als de fiets buiten de woning gestolen wordt of schade oploopt valt dit niet onder de inboedelverzekering. Hiervoor heb je een aparte fietsverzekering nodig.

Nog meer informatie van de consumentenbond?

Terugkeren naar alle verzekeringen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.