Familiale polis

Familiale polis

 

Een familiale polis houdt in een verzekering voor het hele gezin. Niet alleen als u kinderen heeft kunt u een familiale polis afsluiten, maar ook zonder kinderen is dit zeker aan te raden. We noemen dit ook wel een aansprakelijkheidsverzekering oftewel een burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

Is een familiale verzekering verplicht?

Nee, een familiale verzekering is niet verplicht. Kosten die gemaakt worden aan anderen dienen dan echter zelf betaald te worden.Huisdieren

Ook huisdieren, die schade toebrengen aan derden, zijn meeverzekerd. Vernieling, door bijvoorbeeld uw hond, is inbegrepen. Geef dit wel aan bij afsluiten van een familiale polis. Wilt u uw hond zelf ook verzekeren dan kunt u ook een honden verzekering afsluiten. U wilt natuurlijk dat uw hond goed wordt verzorgt en met een honden verzekering is goede zorg gewaarborgd.

Wat vergoedt de familiale polis niet

Normaliter wordt alleen de gemaakte schade aan anderen, die veroorzaakt is door u of een gezinslid vergoed. Wat ook een optie is, om voor een paar euro extra ook ongelukjes in huishoudelijke kring te vergoeden.

Afsluiten familiale polis

Er zijn verschillende soorten polissen.

  •  Voor alleenstaanden
  •  Samenwonend
  •  Gehuwd
  •  Inclusief huisdieren

Wees er op bedacht dat de situatie van uw gezin in de loop der jaren kan veranderen. Er zijn genoeg gevallen bekend waar niet uitgekeerd wordt door de verzekeraar, omdat men de familiale polis niet had aangepast. Een medebewoner die bij u in komt wonen is niet automatisch mee verzekerd.

Dit bericht is geplaatst in Familiale verzekering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.