Besparen op autoverzekering

Er kan op verschillende manieren bespaard worden op de autoverzekering. Zo kunt u de dekking omzetten naar een goedkopere dekking. Of u kunt de verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken.

Forse verschillen in premie

De premies voor de autoverzekering variëren sterk. De ene verzekeraar kan twee keer zoveel premie vragen dan een andere verzekeraar. Er zit dus veel verschil in premie bij autoverzekeringen. De duurste dekking is de WA/Casco dekking, oftewel all risks. De goedkoopste dekking is de WA-dekking, een verplichte verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid.

Dekking omzetten naar een goedkopere dekking

U kunt op de autoverzekering besparen door de dekking om te zetten naar een goedkopere dekking. Wanneer u een nieuwe auto heeft, is de WA/Casco dekking aan te raden. Indien er schade optreedt aan uw auto, kunt u de verzekeraar de schade laten vergoeden. Ook wanneer u zelf de schade heeft veroorzaakt. De premie hiervoor is afhankelijk van de nieuwwaarde van de auto. Als u een oudere auto heeft, kan deze vorm van verzekeren duur uitvallen.

Bij schade wordt er uitgegaan van de dagwaarde van de auto en de premie is gebaseerd op de nieuwwaarde ervan. Veel autobezitters overwegen om de WA/Casco dekking bij auto’s ouder dan acht jaar te wijzigen naar een lagere dekking, tenzij zij een hoge bonus/malus korting van 75 procent tot 80 procent op de verzekeringspremie hebben.

Als u overstapt naar de WA-plus dekking (WA beperkt casco) kunt u de verzekeringspremie fors verlagen. De beperking van deze dekking is dat schade die u zelf veroorzaakt aan uw eigen auto niet verzekerd is. Wanneer u overstapt op de WA dekking kunt u nog meer besparen op de autoverzekering. Daartegenover staat wel dat deze alleen dekking biedt tegen schade veroorzaakt door derden.

Vergelijken van autoverzekeringen
Online kunt u heel gemakkelijk de premies van de autoverzekeringen vergelijken. Wanneer u het kenteken van uw auto invult en een aantal vragen beantwoordt, kunt u een vergelijking van verschillende autoverzekeringen maken. Vaak staan verschillen in voorwaarden, dekking en eigen risico erbij vermeld.

Dit bericht is geplaatst in Autoverzekering algemeen met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.