Autoverzekering: wanneer kun je overstappen?

Knipselauto

Ben je ontevreden over je huidige autoverzekeraar of ben je ergens anders goedkoper uit? Dan is het verstandig om over te stappen naar een andere autoverzekeraar. Maar wanneer kan jij je autoverzekering opzeggen en overstappen?

Terug naar hoofdmenu

Dagelijks opzegbaar

Om je autoverzekering op te zeggen moet je je autoverzekeraar hierover informeren. Dat moet meestal door een aangetekende opzegbrief te sturen. Bij sommige verzekeraars kan dat ook online. Veel autoverzekeringen zijn tegenwoordig dagelijks opzegbaar. Je kan dan op elk moment overstappen. Maar er zijn ook autoverzekeringen waarbij je pas na een jaar of na een bepaalde opzegtermijn kan overstappen. Wil je weten wanneer jij kan overstappen naar een andere autoverzekeraar? Pak dan je verzekeringspolis erbij. Hierin staat vermeld wanneer jij kan opzeggen.

Stilzwijgend verlengen verboden

Autoverzekeringen mogen niet stiekem verlengd worden. Verzekeraars moeten hun klanten hiervan op de hoogte brengen. Bij autoverzekeringen met een vaste looptijd van één jaar sturen veel verzekeraars bij afloop een nieuwe polis op. Dit betekent niet dat je direct weer een jaar aan je autoverzekering vastzit. Na het eerste verzekeringsjaar moet de polis dagelijks opzegbaar zijn, met een maximum opzegtermijn van een maand.

Uitzonderingen opzegtermijn

Er zijn een aantal situaties waarbij een opzegtermijn niet geldt. Verkoop je je auto of verandert de verzekeraar de voorwaarden in jouw nadeel? Dan mag je wél tussentijds opzeggen. Let op: als de premie hoger wordt na een schadeclaim, omdat je lager op de bonus-malusladder komt te staan, is dit geen reden om tussentijds te kunnen opzeggen.

Autoverzekeringen vergelijken

Wil je weten of het voor jou verstandig is om te switchen van autoverzekering? Vergelijk dan verschillende autoverzekeringen. Vaak kan je door over te stappen al snel € 200,- per jaar besparen. Zeker de moeite waard om even te checken dus.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.