Erfrenteverzekering

Een erfrenteverzekering is een aanvullende verzekering voor je nabestaanden in geval van overlijden. Bij een erfrenteverzekering kies je een verzekerd maandbedrag voor je bloedverwanten gedurende een door jezelf bepaalde looptijd.

Jij bent de verzekeraar maandelijks een premie verschuldigd. Als jij je hier netjes aan houdt, zal je verzekeraar het maandelijkse bruto afgesproken bedrag uitkeren, als jou iets tragisch overkomt, aan je nabestaande(n).

De erfrenteverzekering is een goede aanvulling op je nabestaandenpensioen. Voor zelfstandig ondernemers kan deze erfrenteverzekering zéker een uitkomst zijn.

Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt het verzekerde bedrag in 1 keer uitgekeerd. Deze heeft het voordeel dat een hypotheek geheel of gedeeltelijk afbetaald kan worden. De erfrenteverzekering  daarentegen, zorgt weer voor een stabiele maandelijkse uitkering gedurende de resterende looptijd.

Het is aan u welke optie u prefereert.

Voor meer informatie over rente-, kapitaal- en overlijdensrisicorisicoverzekering verwijs ik u naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Levensverzekering.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.