Zorgverzekering Archive

Wat is zorgtoeslag?

Posted februari 12, 2018 By admin

Wat is zorgtoeslag? Zorgtoeslag is zo gezegd een vergoeding die u terug krijgt op uw zorgverzekering. De overheid helpt u een handje om u enigszins tegemoet te komen in de kosten. Het maximale bedrag, wat u terug kunt krijgen, is dit jaar 69 euro. Alleen in 2013 wil de regering het vermogen mee laten tellen. Dit houdt automatisch in als u dan boven een bepaalde grens uitkomt u dan geen zorgtoeslag meer krijgt. Dus ook nu gaan we er weer op achter uit. Om hier dus recht op te hebben, moet u voldoen aan een aantal eisen. Nu, inmiddels 2018, zijn er wederom dingen veranderd. Lees hier onder wat dit voor u betekend.

Aan welke basisvoorwaarden moet u voldoen?

  • Dat u minimaal 18 jaar bent en een Nederlandse nationaliteit heeft.
  • Dat u een Nederlandse zorgverzekering heeft. Hiermee wordt bedoelt dat u minimaal een basisverzekering heeft. Dit is bij de wet verplicht. Meer informatie over welke zorgverzekeringen er zijn vind je hier: zorgverzekering
  • Als uw toeslagpartner in het buitenland woont, maar werkzaam is in Nederland, voldoet u hier ook aan
  • Als u dus niet aan deze basisvoorwaarden voldoet kunt u geen aanspraak maken op zorgtoeslag.
  • Verder is het dus ook nog afhankelijk van wat u verdient of u aanspraak kunt maken op het krijgen van zorgtoeslag.

Wie komen hiervoor in aanmerking?

Dit geldt voor alleenstaanden die niet meer dan 35000 verdienen en voor meerpersoonshuishouden die niet meer dan 51000 verdienen. Wilt u weten hoe de zorgtoeslag wordt berekend ga dan naar “zorgtoeslag berekenen”. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe men dit kan doen. Ook kunt u contact zoeken met ons. Wellicht komen we dan tot een oplossing voor uw vraag.

Be the first to comment

UnitedConsumers Zorgverzekering

Posted april 25, 2014 By admin

LOGO_UCUnitedConsumers Zorgverzekering en autoverzekering is in 2000 opgericht als consumentencollectief om de hoge benzineprijs terug te dringen. Het eerste product waarmee zij op de markt komen is dan ook tanken met korting. Na het toevoegen van energie en mobiele telefonie aan het assortiment, stapt UnitedConsumers in 2005 in de zorgverzekeringen. In 2006 volgt het product autoverzekeringen. Momenteel richt UnitedConsumers zich dus op vijf vaste lasten die met korting aan de consument worden aangeboden.

Zorgverzekering

Voor de zorgverzekering werkt UnitedConsumers samen met een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland, VGZ. Via het UnitedConsumers ZorgCollectief ontvangt u 10% korting op uw basisverzekering .

Dit is de hoogst mogelijke korting dat wettelijk is toegestaan. Liever geen korting? Geen probleem! In plaats van de korting kunt u kiezen voor een kado (tot en met 1 februari 2014).

Banner_Zorg_2013_728x90_v2

Be the first to comment

Zorgtoeslag aanvragen student

Posted april 7, 2014 By admin

Is het mogelijk om als student zorgtoeslag aan te vragen? Ja ook een student kan zorgtoeslag aanvragen. Deze berekening kan hij of zij gratis doen. Als u aan bepaalde eisen voldoet, kunt u hier recht op hebben. Als u wilt weten wat zorgtoeslag inhoudt zie dan op zorgtoeslag. Hierin wordt aangegeven aan welke basisvoorwaarden u moet voldoen en wie hiervoor in aanmerking komen. Als u meer informatie wilt over het berekenen van uw zorgtoeslag klik dan op zorgtoeslag berekenen. Slechts een aantal vragen staan hier vermeldt die u dient in te vullen. Simpeler kan het niet zijn. De Friesland is zo’n zorgverzekeraar.Maximum bedrag

Het maximum bedrag wat iemand kan terug krijgen is dit jaar nog 69 euro. Volgend jaar in 2013 wordt alles weer op de schop gegooid, dan wil de regering uw vermogen ook nog laten meetellen. Dit betekend dus dat uw inkomen en uw vermogen bij elkaar opgeteld worden. Dit houdt automatisch in dat er andere berekeningen gemaakt zullen worden. Mogelijke conclusie zal dus zijn dat het maximum bedrag van 69 euro lager uit zal vallen. Omdat de zorgtoeslag waar u recht op heeft eerder terug zal lopen dan dat deze op zal lopen, kunt u het beste altijd kiezen voor een zorgverzekering die betaalbaar is. Met het oog op uw portemonnee en op de hoogte van de zorgtoeslag zal dit te allen tijde het meest ideaal voor u zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over de zorgtoeslag aanvragen student zie Zorgverzekering.  Wilt u alle verzekeringen in één overzicht zie dan vrijblijvend op www.informatieoververzekeringen.nl

Be the first to comment

Zorgtoeslag berekenen

Posted november 18, 2013 By admin

Hoe kunt u uw zorgtoeslag berekenen?

Eigenlijk is dit heel simpel om te doen. U gaat naar de belastingdienst website en daar staat het volgende formulier die u volledig in moet vullen. U krijgt dan een aantal vragen.

  • Uw gegevens
  • Uw geboortejaar
  • In welk land woont u
  • Hebt u een toetsingspartner
  • Uw toetsingsinkomen in het desbetreffende jaar

Meer is het niet. Vul dit allemaal in en druk vervolgens op bereken. Let wel dit is een proefberekening, waar dan weer een voorlopig bedrag uitrolt die u maandelijks ofwel jaarlijks terug kunt krijgen. Hoe minder u verdient , hoe meer zorgtoeslag u terugkrijgt. Na een aanvraag wordt het precieze bedrag nog berekend. Het maximale bedrag wat men kan terug krijgen is dit jaar 69 euro per maand. Voor meer informatie klik hier.

Voorwaarden zorgtoeslag

Er zijn echter een aantal voorwaarden. U mag als alleenstaande niet meer verdienen dan €35.059,- en als meerpersoonshuishouden niet meer dan €51.691,-. Bovendien hebt u geen recht op zorgtoeslag als u militair bent. In het buitenland studeert of gedetineerd bent.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd nog bij hun terecht via de mail. En wilt u bij ze langs komen dan kan dit op afspraak. Telefoonnummer 0800-0543.

Be the first to comment

Zorgverzekering

Posted november 13, 2013 By admin

Een zorgverzekering is een verzekering die al uw standaard gemaakte ziektekosten vergoedt. U bent minimaal verplicht om een basispakket af te sluiten. Dit staat wettelijk vast en staat in de zogeheten zorgverzekeringswet. Veranderingen komen er wel in 2013. Zo stijgt het eigen risico naar 350euro en de vergoeding voor de rollator vervalt. Zie “zorgtoeslag” voor meer veranderingen die men wil doorvoeren.

Basispakket

In het basispakket staan een aantal, door de overheid vastgestelde, vergoedingen vastgelegd. Hier zit de kosten van een huisarts in, opname ziekenhuis, kraamzorg en logopedie. U kunt zich uiteraard aanvullend verzekeren.

Aanvullende verzekering

Zo kunt u zich extra verzekeren voor fysiotherapie. Maar ook voor tandartskosten zijn er verschillende opties. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt, maar denk nou niet dat de duurste zorgverzekering altijd de beste is. U hoeft niet voor onnodige dingen verzekerd te zijn als dat niet van toepassing op u is. Verzekeraars zijn belangrijk maar ook tandartsen kunnen nog een verschil maken omdat zij nu in 2012 zelf kunnen bepalen wat voor kosten hij of zij aan u doorberekend op onder andere het vullen of het plaatsen van een kroon. Tevens kunt u nog zien of u aanspraak kunt maken op een eventuele zorgtoeslag. Zie “zorgtoeslag berekenen

Welke zorgverzekering kiezen?

Er zijn natuurlijk veel zorgaanbieders, maar toch kun je makkelijk verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kun je in 1 oogopslag zien hoeveel je moet betalen voor een basispakket en hoeveel korting deze geeft bij het afsluiten van een zorgverzekering. Zo kunt u dus heel makkelijk overstappen als u uw oude lidmaatschap maar opzegt. Dit kunt u dit kosteloos doen, maar denk erom doe dit wel voor 1 Januari!

Be the first to comment