Uitvaartverzekering Archive

6 stappen: je uitvaart regelen

Posted juli 28, 2014 By admin

Nadenken over de dood is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Niet gek, want in de meeste gevallen is de dood geen positief iets. Overlijden is een serieus iets, waar we helaas niet aan kunnen ontkomen. Om die reden is het niet gek om je eens te verdiepen in het complete proces na het overlijden. Waar moet je als “toekomstig overledene” aan denken? Hoe zit het met de uitvaart? Wil je begraven of gecremeerd worden? Wie betaald dit precies? Hoe stel je een testament/je laatste wensen goed op? Neem ons 6-stappenplan door en zorg ervoor dat jouw laatste wensen worden vervuld.

Stappenplan – 6 stappen

 1. Bepaal of je begraven of gecremeerd wil worden. Dit hangt erg nauw samen met je religie, dus wellicht is deze keuze vrij eenvoudig. In Nederland laten ongeveer 60% van alle mensen zich cremeren.
 2. Wil je begraven worden? Bepaal waar je begraven zou willen worden. Veel mensen kiezen de begraafplaats waar hun voorvaderen begraven liggen. Ook de stad/het dorp van herkomst is een populaire bestemming.
 3. Welke “voorwaarden” stel jij aan je uitvaart? Bedenk hoe jouw perfecte uitvaart eruit ziet. Welke auto, muziek, kleur bloemen enz.
 4. Beschik je over bijzonder/veel vermogen? Of heb je geen kinderen? Issues in de familie waardoor de erfenis “even net iets anders” moet? Laat een testament opstellen door een notaris waarin je duidelijk aangeeft welke bezittingen naar wie (mogen) gaan. Geen testament? Dan gaat de erfenis naar de wettelijke erfgenamen.
 5. Zet alles zwart op wit. Als je zelf een goed idee hebt van hoe je uitvaart/afscheid er precies uit moet komen te zien, zorg er dan ook voor dat deze wensen na je overlijden worden ingewilligd.
 6. Ben je verzekerd voor je uitvaart? Een standaard uitvaart kost gemiddeld al snel meer dan €5000. Dit bedrag is makkelijk te verzekeren voor een klein bedrag (paar euro) per maand. Je kan een uitvaartverzekering afsluiten bij bijvoorbeeld Yarden. Ook bij andere grote uitvaartverzekeraars zoals Monuta en Dela kan je terecht voor het verzekeren van je uitvaart. Je kunt je premie overigens vrijblijvend laten berekenen.

Be the first to comment

Uitvaartverzekering vergelijken

Posted april 23, 2014 By admin

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten dekt van de uitvaart.  Deze uitvaartverzekering hebt u nodig om een begrafenis of  crematie mee te betalen. U kunt het natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt. Een aantal banken en uitvaartverzekeraars kunnen deze dienst voor u verzorgen. Een paar van die uitvaartverzekeraars zijn: Dela, Yarden, Ardanta, OHRA, Reaal, Univé, Monuta, Centraal Beheer Achmea en Klaverblad.

Er zijn 2 mogelijkheden om u hiervoor te verzekeren bijvoorbeeld een geldbedrag uitgekeerd krijgen of een natura pakket. Als u kiest voor een uitvaartverzekeraar die een geldbedrag uitkeert, dan komt dit vrij, na overlijden, aan de nabestaanden. Dit is een vast bedrag. Bij een natura pakket kunt u diensten, die vooraf zijn afgesproken, kopen.

Uitvaartverzekeraars

Dela Keert geen geld uit
Yarden Keert een vast bedrag uit
Ardanta U bepaalt de keus
OHRA Zelf bepalen
Reaal Keert een vast bedrag uit
Univé Keert een vast bedrag uit
Monuta Zelf bepalen
Centraal Beheer Achmea Een vast bedrag
Klaverblad Keert een vast bedrag uit

 

Afhankelijk dus van uw wensen kunt u zelf bepalen bij wie en waarvoor u verzekerd wilt zijn. Zo is het mogelijk om bij verschillende uitvaartverzekeraars aan te kruisen, wat u beslist wel in uw pakket wilt hebben en wat niet. Zo ziet u in 1 oogopslag voor wat bedrag u verzekerd moet zijn. Zo betaald u nooit teveel premie voor uw uitvaartverzekering. Mocht u al oververzekerd zijn maakt dit bijvoorbeeld bij Yarden, Reaal, Centraal Beheer Achmea en Klaverblad niet uit, omdat zij het totale geld uitkeren, maar bij Dela dus wel.

Wilt u uw premie uit laten rekenen dan kan dit heel simpel. U zoekt dan naar één van bovenstaande uitvaartverzekeraars en beantwoordt de vragen die gesteld worden. Aan de hand van uw eisen en de hoogte van het verzekerde bedrag wordt een proefberekening gemaakt. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering wordt de precieze premie bepaalt. Zo kunt u vooraf verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. En zien welke het beste aansluit bij uw wensen.

Be the first to comment

Beste uitvaartverzekering website

Posted maart 10, 2014 By admin

Bent u van plan om online een uitvaartverzekering af te sluiten, en benieuwd waar u dit het beste kunt doen? Of wilt u gewoon informatie inwinnen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Volgens een onderzoek van WUA! Web Performance, moet u bij Monuta zijn. Hun website kwam uit het onderzoek naar voren als de beste uitvaartverzekering van Nederland.

Waarom een uitvaartverzekering?

Uw uitvaart is misschien niet iets waar u graag over nadenkt. Maar toch is het belangrijk om dat wel te doen. Want een uitvaart is natuurlijk iets dat u van tevoren geregeld moet hebben. Het is dan ook goed om al vroeg te beginnen met het inwinnen van informatie over uitvaartverzekeringen. Maar waarom is zo’n verzekering  eigenlijk belangrijk?

De meeste mensen sluiten een uitvaartverzekering af om te voorkomen dat hun nabestaanden de hoge kosten van de uitvaart zelf moeten betalen. Hiervoor hoeft natuurlijk niet altijd een verzekering worden afgesloten, maar veel mensen hebben behoefte aan de zekerheid die zo’n verzekering ze biedt. Zo hoeft u zich er geen zorgen meer om te maken.

Wat maakt Monuta de beste?

Het onderzoek van WUA! Web Performance is gebaseerd op de ervaringen van een panel van 200 consumenten, die de opdracht kregen om zich te oriënteren op het afsluiten van een uitvaartverzekering. Het belangrijkste testmoment in dit onderzoek, was het uitrekenen van de premie. Uit het resultaat blijkt dat deze berekening bij Monuta het gemakkelijkst verloopt.

Ook bij het kiezen van hun favoriete site, kozen de meeste respondenten voor Monuta, waarmee deze site de overtuigende winnaar is.

Premie berekenen

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering, is het berekenen van de premie dus erg belangrijk. Uw premie is het bedrag dat u maandelijks aan de verzekering betaalt. Op de site van Monuta is het, zoals blijkt uit het onderzoek, erg eenvoudig om uw premie te berekenen. U hoeft alleen uw geboortedatum en eventueel die van uw partner en kind(eren) in te vullen, en uw maandelijks premie wordt voor u berekend. Vervolgens kunt u ook zelf kiezen voor welk bedrag u zich wilt verzekeren. Dit hangt af van uw eigen wensen. Als u een simpele uitvaart wilt, kunt u ook een lagere verzekering kiezen. Maar als u juist waarde hecht aan een uitgebreidere uitvaart, zal u zich voor een hoger bedrag moeten verzekeren.

Kortom, als u gemakkelijk online een uitvaartverzekering af wilt sluiten, weet u waar u moet zijn.

Be the first to comment

Uitvaartverzekeringen: grote landelijke verschillen

Posted november 12, 2013 By admin

Als het gaat om een uitvaartverzekering dan zien we grote verschillen tussen de landen. Bij onze zuiderburen heeft slechts 1 op de 7 een uitvaartverzekering afgesloten. Dat staat in schril contrast met Nederland: 75% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Bij de Britten en Spanjaarden ligt dit respectievelijk op 70 en 60%. Vergelijk Yarden eens met Monuta en doe uw voordeel.

Waarom sluiten mensen een uitvaartverzekering af?

Iedereen heeft zijn eigen overwegingen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Veel gehoorde argumenten zijn de volgende:

 • Men wil de nabestaanden niet opzadelen met de kosten van de uitvaart. Deze bedragen toch al snel € 6500, -.
 • Men wil de nabestaanden op gepaste manier afscheid laten nemen in een emotionele tijd. De uitvaartverzekering speelt hier op in. Uw nabestaanden hebben namelijk de mogelijkheid om een uitvaartverzorger in te schakelen.
 • Mensen willen de zekerheid dat hun uitvaart op een voordelige manier gefinancierd wordt. Bij een goede uitvaartverzekering betaalt u minder aan premie dan dat u terugkrijgt als u overlijdt.

Diversiteit aan uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende uitvaartverzekeraars. Deze hebben ieder hun eigen uitvaartverzekering met daarbij horende kenmerken. Het grootste verschil zit vaak in de manier van uitkeren. Bij de ene uitvaartverzekering gebeurd dit in natura, bij de andere in kapitaal. Naast verschillen in de manier van uitkeren zijn er ook verschillen terug te vinden op de volgende gebieden:

 • Meeverzekeren van kinderen: iedere verzekeraar geeft u de mogelijkheid om kinderen mee te verzekeren. Echter, sommige doen dit gratis, anderen geven korting en sommige doen geen van beide.
 • Premie-indexering: u wilt voorkomen dat u te weinig geld heeft op het moment van overlijden. U kunt dit afdekken door de premie jaarlijks te laten stijgen met een inflatiepercentage.

 

Samenvattend

Er bestaan grote verschillen tussen landen als het gaat om het afsluiten van een uitvaartverzekering. Waar Nederland koploper is, lopen onze zuiderburen flink achter. De redenen die hieraan ten grondslag liggen zijn niet duidelijk. Ook is er een grote diversiteit aan uitvaartverzekeringen. Dit geeft consumenten de mogelijkheid om uitvaartverzekeraars met elkaar te vergelijken.

Bron: Nieuwsblad

Be the first to comment