Reisverzekering Archive

Reisverzekering afsluiten

Posted december 22, 2013 By admin

Een reisverzekering afsluiten als u op vakantie gaat is een must. U bent dan namelijk verzekerd voor verschillende zaken zoals bijvoorbeeld diefstal en vermissing van bagage. Ook bent u dan verzekerd tegen extra kosten die u maakt bij ziekte of ongeval. Afhankelijk van uw waardevolle spullen moet u goed overwegen bij welke verzekeringsmaatschappij u uw reisverzekering en annuleringsverzekering afsluit, omdat elke verzekeraar weer tot een verschillend maximum bedrag gaat die hij uitkeert. Online een reisverzekering afsluiten is natuurlijk ook mogelijk. Als u op wintersport gaat is het verstandig om u extra te verzekeren op bijvoorbeeld het oplopen van schade op kleding. Zo kunt u zich in principe voor alles verzekeren. Er zijn verzekeringssites die u de mogelijkheid bieden om alleen aan te vinken wat voor u van toepassing is. Op deze website bijvoorbeeld.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering afsluiten, of ook wel een aflopende reisverzekering genoemd, doet u als u slechts 1 keer per jaar op vakantie gaat. U geeft dan de datum van vertrek en de einddatum door aan de verzekeraar. U bent dan automatisch gedekt voor deze periode of bij eerdere thuiskomst.

 

Doorlopende reisverzekering

Mocht u vaker op vakantie gaan per jaar dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ten eerste is dit voor u gemakkelijker en ten tweede is dit in verhouding goedkoper dan dat u elke keer een nieuwe reisverzekering afsluiten gaat. Bij een reis in Nederland is het zaak dat u een boekingsbevestiging kunt tonen.

 

Speciale reisverzekering

Een speciale reisverzekering is ontwikkeld voor mensen die langdurig weg zijn. Bijvoorbeeld zij die een werkvakantie hebben gepland of een stagereis. Er zijn slechts enkele verzekeraars die deze vorm aanbieden in hun pakket.

Annuleringsverzekering

Bij een reisverzekering is het ook verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. U bent dan tevens verzekerd, mocht u door omstandigheden de reis moeten annuleren. U moet dan denken aan bijvoorbeeld ziekte of overlijden van een gezinslid. Ook bij deze verzekering moet u goed lezen wat er precies in de polis vermeld staat. Alle verzekeraars hebben namelijk niet dezelfde voorwaarden.

Ook hier geldt weer dat Wikipedia een zeer betrouwbare bron is, waar u eerst rustig informatie weg kunt halen alvorens een reisverzekering af te sluiten.

 

Be the first to comment

Ik ga op vakantie en neem mee?

Posted november 12, 2013 By admin

Wanneer men op vakantie wil gaan dan is het heel belangrijk om na te gaan wat er qua voorbereidingen moeten gebeuren om niet voor onprettige verrassingen te staan. Het laatste wat je wilt is je kostbare vakantie en dat van je naasten in duigen valt.  De voorbereidingen betreffen natuurlijk materiële zaken en immateriële zaken.

Binnenland of buitenland

Het hangt er sterk vanaf waar je op vakantie gaat en welke voorbereidingen die je hiervoor moet treffen.

Met een buitenlandse vakantie kan je kijken of de betreffende regio’s veilig zijn en hoe de Nederlandse overheid deze beoordeelt. Verder is het belangrijk om na te gaan of er vaccinaties of inentingen nodig zijn voor je vakantiebestemming. Een duidelijke geval van “voorkomen is beter dan genezen”.

Voor goedkope vliegtickets loont het vaak als je via het internet een vliegticket online boekt. Dit scheelt extra kosten die je bij een reisbureau wel betaalt. Tevens is het tegenwoordig heel transparant om de prijzen van verschillende vliegmaatschappijen te vergelijken. Hetzelfde geldt voor het boeken van een vakantiehuis, appartement of zelfs hotel.

Verder zijn de volgende zaken zeer belangrijk om aan te denken met een vakantie:

  • Creditcard
  • Autopapieren
  • Cheques
  • Noodtelefoonnummers van naasten, politie, de bank en verzekeringsmaatschappij.

 

Het is ook belangrijk om je doorlopende reisverzekering te controleren op de voorwaarden en dekkingen in geval van calamiteiten en dergelijke. Denk aan een verkeersongeluk, diefstal, schade en zorgkosten. Dit kunnen financieel zeer narrige kostenplaatjes worden. Het gaat erom dat het verzekering past bij jouw en je reis zodat je zorgeloos kunt genieten van je vakantie.

Be the first to comment