Historie ASR Verzekeringen

ASR Verzekeringen was hoofdsponsor van Feyenoord. Al vanaf 1991 is dit één van de grootste verzekeraars van Nederland. Het contract loopt echter af op 1 juli 2012. Zij hebben ongeveer 2 miljoen klanten met ruim 290 jaar ervaring. Onder andere is ASR Verzekeringen gespecialiseerd in autoverzekering, inboedelverzekering, overlijdensrisicoverzekering, pensioenen en hypotheken. Slechts een kleine greep uit hun assortiment. Een paar belangrijke onderdelen van ASR Verzekeringen zijn Ditzo, De Amersfoortse en Ardanta. Ditzo is er als laatste bijgekomen en staat bekend als verzekeraar. Ardanta is al geruime tijd gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. De Amersfoortse is een inkomensverzekeraar voor ondernemers.

Net als bij Reaal heeft ook ASR verzekeringen door samenvoegingen van verschillende verzekeraars zoals Amersfoortse en Stad Rotterdam meerdere naamsveranderingen ondergaan. De afkorting ASR is blijven bestaaan en staat voor AMEV en Stad Rotterdam. Dit is bewust gedaan omdat deze afkorting, ASR, met verzekeringen wordt geassocieerd. In 2000 is ASR Verzekeringsgroep overgenomen door de Fortis groep, maar de naam is blijven bestaan.

Hypotheken

ASR is ook gespecialiseerd in hypotheken zoals lineaire hypotheek, annuïteiten hypotheek, spaarhypotheek en een aflossingsvrije hypotheek. Simpel om te zien is hoeveel u kunt lenen en hoeveel u moet aflossen per maand. Door een aantal vragen in te vullen kunt u bepalen welke hypotheek vorm bij u past. Tevens kunt u uw belastingvoordeel middels de hypotheekrenteaftrek uit rekenen. Dit bedrag krijgt u maandelijks of jaarlijks terug, dit is aan uzelf. Uw netto maandbedrag is dus de maandelijkse hypotheeklasten minus de hypotheekrenteaftrek.

 

Contact
Bij onderstaande adressen kunt u terecht met al uw vragen

Vestigingen

Hoofdkantoor Utrecht

Bezoekadres
Archimedeslaan 10
3584 BA Utrecht

Postadres
Postbus 2072
3500 HB Utrecht

Telefoon (030) 257 91 11

 

Vestiging Rotterdam

Bezoekadres
Boompjes 40
3011 XB Rotterdam

Postadres
Postbus 2072
3500 HB Utrecht

Vestiging Woudsend

Bezoekadres
Iewal 16
8551 PT Woudsend

Postadres 
Postbus 2072
3500 HB Utrecht

Voor een nog vollediger overzicht kunt kijken op wikipedia. Hier leest u nog eens rustig over de historie van ASR verzekeringen.