Zuinig autorijden

Zuinig autorijden wil en kan iedereen. Als uw auto 1 op 10 rijdt en onderstaande punten kunnen u helpen om 1 op 12 te rijden scheelt dit op een 40 liter tank 80 km. Dit is omgerekend toch meer dan 12 euro.

  • Zuinig autorijden kan door uw rijstijl aan te passen. Hier worden zelfs cursussen in gegeven om u een andere manier van rijden aan te leren, om zo het brandstofgebruik en de CO2 uitstoot behoorlijk te laten verminderen.
  • Ook worden er nu auto’s gemaakt waar geen motorrijtuigenbelasting voor betaald hoeft te worden, omdat deze veel milieuvriendelijker en een stuk zuiniger zijn.
  • De juiste bandenspanning is ontzettend belangrijk. Niet alleen gaan uw banden hierdoor langer mee, maar u rijdt ook zuiniger.
  • Het overschakelen tussen de versnellingen bij een niet te hoog toerental.
  • Vermijdt zoveel mogelijk korte afstanden. Korte afstanden betekent meer schakelen en daardoor krijgt de motor meer te verduren.
  • Zet uw auto uit als u voor een brug staat. Ook kunt u zuinig autorijden door een auto te kopen die zodanig is gemaakt dat deze uit gaat als u stil staat voor een stoplicht of in een file. Zodra u weer gas geeft gaat deze automatisch weer aan.
  • Vervoer niet onnodig een imperial op het dak van uw auto. Dit betekent meer luchtweerstand, minder aerodynamisch en dus meer benzine.

Zie ook hier.

Goedkoper autorijden

Goedkoper autorijden begint al bij de aanschaf van uw nieuwe auto. Vergelijk meerdere autogarages en u zult honderden euro’s besparen.

 • Goedkoopste autoverzekering kiezen.
 • Het soort brandstof is natuurlijk ook van belang. Gas is relatief goedkoop, maar de wegenbelasting daarentegen is weer duurder dan een benzineauto. Reken voor u zelf uit hoeveel kilometers er per jaar gereden wordt en wat voor soort auto het beste bij u past.
 • Zoek het goedkoopste pompstation bij u in de buurt. Meestal zijn deze onbemand en dit scheelt vaak minimaal 10 eurocent per liter. Dit is omgerekend op een 40 liter tank toch 4 euro.

 

Goedkoopste autoverzekering

Goedkoper autorijden door de goedkoopste autoverzekering te kiesen zal niet altijd de beste keus zijn, omdat niet alle verzekeraars dezelfde voorwaarden hebben. Let echter wel:  als u een oude auto heeft kan de goedkoopste autoverzekering en de duurste veel verschil opleveren. Vergelijk dus meerdere verzekeraars met elkaar. Op Pricewize vind u alle verzekeraars en waar zij in gespecialiseerd zijn. In één overzicht kunt u hier een berekening laten uitvoeren. U kunt ook contact met hen opnemen telefonisch ofwel per mail.

Lenen zonder BKR

Dit bericht is geplaatst in Autoverzekering algemeen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.